Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Regii cerului“ la Satu Mare
Ioana Gavrău  - Sambata, 18 Septembrie 2010
Spectacol aviatic de nota 10 la Satu Mare. Piloții Aeroclubului Român au umplut timp de trei ore cerul cu acrobații, iar planoarele și parașutiștii au făcut un spectacol de excepție. Doar vremea rea a stricat buna dispoziție a sătmărenilor, aceștia participând într-un număr mic la mitingul desfășurat sâmbătă la Aeroportul Satu Mare.


Din cauza ploii, spectacolul aviatic a început mai târziu cu o oră și jumătate, iar acrobațiile planificate nu au mai putut fi realizate în totalitate.

„Vremea rea ne-a jucat feste azi. Plafonul de zbor a fost foarte jos și nu am putut să ridicăm avioanele din cauza norilor. Nu am putut să evoluăm în plan vertical, ci doar orizontal“, a spus George Rotaru, președintele Aeroclubului Român.

 
Chiar și în aceste condiții, Șoimii României, una dintre cele mai experimentate formații de aviație din țară, au găsit rapid o soluție.

„ Am intrat în formație cu aeronava TAROM, fără a pregăti dinainte ceva. A fost dificil, fiind pentru prima oară când am zburat alături de cei doi piloți TAROM. Având experiență, ne-am înțeles foarte bine în aer“,
a mai spus George Rotaru.


 
Sătmărenii au putut urmări acrobații cu avioane ultra-ușoare, formația „The Pelicans“, dar și evoluția formației de șase parașutiși care au umplut cerul de culoare.




În acest an, din cadrul mitingului aviatic au lipsit MiG-urile, balonul cu aer, dar și elicopterul Puma.
Chiar și în aceste condiții, sătmărenii s-au declarat încântați de spectacol. „Mi-a plăcut foarte mult, a fost un spectacol reușit! Păcat că vremea a stricat buna dispoziție a oamenilor“, a spus un spectator.



Organizatori dezamăgiți

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a recunoscut că ediția din acest an nu se ridică la nivelul celorlalte două, asta datorită vremii neprielnice. „Din păcate, în acest an vremea nu a ținut cu noi. Spectatorii s-au speriat de ploaie. În jurul orei 11.00, sătmărenii au venit la Aeroport, la scurt timp au plecat, însă am observat că mulți s-au și reîntors după ce a ieșit soarele“, a spus Adrian Ștef.



Dacă la edițiile trecute, numărul de spectatori s-a ridicat la 15.000, anul acesta pe Aeroportul din Satu Mare au fost doar 5000 de oameni.

„Nu pot să precizez cu exactitate care a fost traficul de oameni prin Aeroport, dar cu aproximație pot să spun că cifra se ridică undeva la 4-5000 de persoane“, a spus Nicolae Fechete, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare.

TAROM – supriza evenimentului

Sătmărenii s-au înghesuit să viziteze, înainte de începerea spectacolului aviatic, aeronava TAROM, care a participat ulterior și la demonstraţiile de zbor din cadrul mitingului aviatic, survolând deasupra Sătmarului. Zborul de agrement a avut o durată de o jumătate de oră, iar pentru acest „răsfăț“, sătmărenii au scos din buzunar nu mai puțin de 100 lei.
 

După mitingul aviatic, sătmărenii au avut parte de un after-party cu formațiile Compact, Zanzibar alături de Axandra şi DJ Alexia.





3503 vizite
Distribuie pe