Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima „răscoală" a piticilor la Satu Mare
Ioana Gavrău  - Joi, 23 Septembrie 2010
Prima „răscoală“ a piticilor a avut loc joi în Satu Mare. Organizată de Centrul Cultural German Kulturtreffpunkt și Forumul Democrat German, acțiunea a avut drept scop atragerea atenției asupra greutăţilor vieţii care se răsfrâng asupra oamenilor „mici“.


Aleea Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare a fost transformată, pentru câteva ore, într-o zonă dedicată piticilor portocalii. „Stăm pe acest platou ca locțiitori pentru fiecare bărbat și femeie din comunitatea sătmăreană, pentru fiecare șofer de taxi care trebuie să facă slalom zilnic printre gropile din asfalt, pentru fiecare familie care nu se descurcă din punct de vedere financiar“, a spus Andrea Holtzberger, referent cultural.


Copilașii de la Grădinița Mondiala, prezenți în Pasajul Coposu, au fost cei mai încântați de prezența piticilor, dar nici sătmărenii nu s-au arătat neinteresați, petrecând minute în șir lângă pitici. Prima acțiune de acet gen a pornit în 1981, sub numele de „Alternativa portocalie“, în oraşul polonez Wroclaw, ca protest împotriva regimului comunist.




Evenimentele de acest gen au adunat peste 10.000 de oameni, între care activiști, dar și oameni simpli. Urme ale „Alternativei portocalii“ se găsesc între timp în toată lumea, prin intermediul cărților, dar și al acțiunilor în sine.
 

Vineri, între orele 11.00 – 19.00, la Centrul Cultural German de pe strada Vasile Lucaciu nr. 9 se va desfășura „Ziua ușii deschise a piticilor“, cei prezenți fiind invitați  la o serie de jocuri interactive.

1555 vizite
Distribuie pe