Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Defilare cu bebeluși în „marsupiu“
Ioana Gavrău  - Joi, 23 Septembrie 2010
Un număr de 15 mămici din Satu Mare au participat joi la un marș organizat cu ocazia celei de-a doua ediții a „Zilelor Babywearing“. Acțiunea organizată de Clubul Mămicilor din Satu Mare a avut drept scop promovarea dispozitivelor de purtare a copilașilor.



Dis-de-dimineață, cele 15 mămici au pornit din Grădina Romei și au străbătut la pas orașul, punctul final fiind Pasajul Corneliu Coposu din municipiu.
 



Acțiunea noastră are drept scop promovarea mijloacelor adecvate de purtare a nou-născuților, iar motivația este simplă: contactul corporal este o nevoie de bază a copilului, micuții astfel purtați sunt mai mulțumiți, mai echilibrați și plâng mai puțin. Totodată, purtarea lor este o experiență intimă și minunată“, a spus Godri Réka, promotoarea acțiunii.
 



Micuții s-au simțit excelent în mini-excursia pe care au făcut-o alături de mamele lor. Mulți dintre aceștia au și adormit până la punctul final al destinației. „Mă simt foarte bine când îmi port copilul într-un astfel de dispozitiv. El are ocazia să vadă mai mult din lume, iar eu pot să fac și altceva între timp“, a spus Aniko Schvarczkopf, una dintre mămicile prezente la marș.




În Pasajul Coposu, mămicile au putut încerca și alte mijloace de purtare. Vineri, acțiunea continuă cu mai multe workshop-uri, iar de la ora 18.30, pe strada Wolfenbuttel, nr. 36, se va organiza o tombolă.
 
Intrarea este liberă.

2649 vizite
Distribuie pe