Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul Ilyes a spus povești
Ioana Gavrău  - Sambata, 30 Octombrie 2010
Premieră în Satu Mare! Primarul Iuliu Ilyes, alături de alte cinci persoane publice au citit sâmbătă dimineață povești în fața a sute de copilași. Acțiunea a fost organizată de Asociația „Părinți pentru copii“ și face parte din proiectul „Uniți și activi pentru comunitate“. Evenimentul a avut loc în holul Casei de Cultură a Sindicatelor.
 

La ora 10.30, primarul Iuliu Ilyes s-a așezat pe o canapea, iar zeci de copilași l-au înconjurat pentru a asculta „Florea Sincerității“, povestea unui împărat care avea mai mulții fii, iar unuia trebuia să-i lase împărăția, dar nu înainte de a-i demonstra sinceritatea.





Este o experianță foarte interesantă. Nu am mai citit povește de vreo 20 de ani. Sunt obșnuit cu cititul și povestitul din cauza conferințelor de presă unde le spun ziariștilor povești“, a spus în glumă Iuliu Ilyes.

Și șeful serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Marius Mureș, a avut o sarcină grea. Acesta a citit povestea „Turturița“.
 


„Eu sunt obișnuit cu așa ceva pentru că îi citesc și fiului meu Darius“, a spus Marius Mureșan.

Șase grădinițe din Satu Mare au participat la acest proiect. „Rolul acțiunii este de a încuraja relația dintre reprezentanții instituțiilor publice și comunitate. Cititul cu voce tare reduce efectul dislexiei, o boală tot mai frecventă la tineri“, a spus Leontina Ghiț, coordonatoarea proiectului.


Printre personalitățile publice care au participat la acțiune se numără și interpreta de muzică populară Maria Carmen Sas, bibliotecarele Liana Costea și Raluca Constantinescu și actorul maghiar Rappert Gabor.


1958 vizite
Distribuie pe