Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Viceprimarul Albu, „încolțit“ în Sătmărel
Ioana Gavrău  - Duminica, 14 Noiembrie 2010
Peste 100 de oameni din cartierul Sătmărel au ieșit sâmbătă în stradă pentru a protesta față de indiferența Primăriei în ceea ce privește starea extrem de proastă a drumului de acces. După ce timp de două săptămâni nu au fost băgați în seamă, viceprimarul Adrian Albu a decis să le facă o vizită scurtă.


S-au certat pe rupte în Căminul Cultural din localitate și tot n-au ajuns la nicio soluție agreată de localnici. La întâlnire au participat și inginerul Horia Moțiu, respectiv inginerul șef de la Apaserv, Matus Bela.
 

După lungi discuții aprinse, viceprimarul Albu și-a ieșit din pepeni. „Să vă spun eu ceva, este o părere care nu poate fi făcută publică. Toată lumea știa că acest cartier trebuia să fie comună și în acest fel se puteau lua bani de la Guvern. Însă, vedeți care e problema, Guvernul la rândul lui ia bani, noi nu mai putem lua credite pentru că nu ne lasă. Sunt multe cheltuieli cu funcționarii publici, iar înființarea unei comune ar costa extrem de mult“, a spus Adrian Albu, viveprimarul municipiului Satu Mare.
 
În ceea ce privește problema introducerii apei, respectiv a canalizării, inginerul de la Apaserv le-a spus oamenilor că firma care a câștigat licitația și a început la lucrări, a intrat în insolvență, iar astfel lucrarea nu a mai putut fi terminată.

Într-un final, după două ore de certuri, inginerul Horea Moțiu le-a spus sătmărenilor că luni vor începe să ridice asfaltul vechi de pe drum și vor împrăștia 22 de tone de piatră pentru a se putea circula în zonă.
 

Și pentru a-l convinge pe edil că nu vorbesc prostii, oamenii l-au invitat la o mică plimbare prin cartier.



Acesta a rămas suprins de starea impracticabilă a drumurilor. Strada principală seamănă mai mult cu o pășune și nici utilajele agricole nu prea pot circula. Mai mult, în zile ploioase, oamenii rămân aproape izolați.


Când sunt ape mari nici nu pot să-mi duc copilul la grădiniță. Este o bătaie de joc. Plătim impozite mari, ca la oraș, dar trăim într-o altă lume“, a spus o femeie din Sătmărel.


Reabilitarea drumului costă undeva la 5 milioane de euro, bani pe care Primăria Satu Mare nu îî are la momentul acesta. Deocamdată există posibilitatea ca pe drumul care se întinde pe o lungime de 6 kilometri, să se arunce pietriș.
3965 vizite
Distribuie pe