Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Șefii Poliției de Frontieră Satu Mare, cercetați de superiori
Ioana Gavrău  - Vineri, 19 Noiembrie 2010
Chestorul principal de poliție Ioan Buda, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române a declarat vineri, în cadrul unei conferinte de presă pe care a susținut-o la Prefectură, că șefii Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare sunt cercetați de anumite structuri.

Ca urmare a unor informații semnalate frecvent în mass-media, referitoare la faptul că polițiștii de frontieră sătmăreni ar fi implicați în fapte de contrabandă, chestorul Ioan Buda a precizat că în momentul de față, IJPF, împreună cu DNA și DGA desfășoară activități în acest sens.

Avem informații cum că anumite persoane din cadrul Poliției de Frontieră Satu Mare ar fi implicate în fapte de contrabandă. Suntem mereu preocupați de această problemă și trebuie să precizez că în comparație cu anul 2009, în 2010 numărul capturilor de țigări au crescut cu 40%. Eu doresc să fac ordine în inspectorate“, a spus Ioan Buda.

Tot în cadrul conferinței de presă la care a participat și ministrul de interne Traian Igaș, s-a vorbit și despre restructurarea Poliției Române.

Trebuie să modernizăm Poliția Română și să preluăm modelul european care este mult mai eficient. Eu cred că suntem pe drumul cel bun, însă în momentul de față nu pot să spun despre ce cifre vorbim“, a spus ministrul Traian Igaș.

În ceea ce privește controlul efectuat vineri dimineața în cele două puncte ale frontierei cu Ungaria, Ioan Buda a precizat că odată cu aderarea în spațiul Schengen, punctele interne de la Petea și Urziceni se vor desființa. „Pe frontiera internă se va circula liber, nu va mai exista niciun control“, a spus acesta.
3072 vizite
Distribuie pe