Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Incendiu devastator în Dorolț
Ioana Gavrău  - Marti, 30 Noiembrie 2010
Pagube imense pentru proprietarii unei hale de textile din Dorolț. Marți dimineața, în jurul orei 05.41, pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale la un depozit de materiale textile care aparținea de societatea Hunyadi& Partner, chiriașii fiind cei de la Second Textilia Sam 200. 


Forţele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns la locul intervenției la ora 05.46 şi au constatat că ardea acoperişul halei pe aproximativ 400 m .p. şi materiale textile din interiorul halei, cu pericol de propagare la întreaga hală şi la depozitele învecinate.
 

Pentru că incendiul s-a propagat cu repeziciune, datorită lipsei hidranţilor de pe platformă şi a surselor de alimentare cu apă a autospecialelor de pompieri, la fata locului s-a trimis în sprijin o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de iluminat şi evacuare a fumului şi un APIC cu motopompă tot din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare pentru a ajuta la lichidarea incendiului.

La ordinul Inspectorului Şef Colonel Iulian Burz, la faţa locului s-a deplasat Prim-adjunctul Inspectorului Şef Col. Dan Gheorghe, care a preluat comanda interventiei, împreună cu şeful Centrului Operational Lt. Col. Dima Nicolae, ofiţerul aflat la permanenţă Lt. Cordiş Cristian, Purtătorul de cuvânt al ISU Cpt. Ulici Aurel şi grupa operativă.

Incendiul a fost lichidat la ora 09.45.

Au ars izolaţia de pe acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 400 m .p. şi aproximativ 20 tone materiale textile haine . Totodată s-au degradat aproximativ 400 bucăţi ondulină, pereţii din tencuială şi cărămidă pe o suprafaţă de aproximativ 140 m .p., instalaţia electrică, centrala termică, sistemul de supraveghere şi un cântar metalic.
 

Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Valoarea pagubelor este de aproximativ 430000 lei. Prin intervenţia promtă a pompierilor s-au salvat partea administrativă a clădirii, o hală, 2 microbuze şi o fabrică de mobilă învecinată în valoare de aproximativ 2.150.000 lei.
2651 vizite
Distribuie pe