Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii PSD-işti au pichetat „magazinul de vise”
Florin Răchitan  - Joi, 9 Decembrie 2010

Acţiune de protest inedită a membrilor Organizaţiei de Tineret a Partidului Social-Democrat din Satu Mare. Joi, la orele amiezii, vreo 20 de tineri PSD-işti s-au adunat în faţa magazinului de etnobotanice de pe strada Mihai Viteazul pentru a-şi exprima protestul faţă de comerţul cu aceste substanţe.

 

Anterior acestei acţiuni, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, Ciprian Ardelean, precum şi vicepreşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret, Florin Iura, au explicat într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PSD, ce i-a determinat să recurgă la această formă de protest.

 

„După cum vă amintiţi, în campania electorală, prima fiică a ţării (Elena Băsescu n.r.) făcea lobby pentru legalizarea drogurilor uşoare. În urmă cu câteva zile, fiul unui fost ministru PDL-ist (Sorina Plăcintă n.r.) a călcat un om cu maşina în timp ce era sub influenţa unor asemenea substanţe etnobotanice. Cineva trebuie să pună piciorul în prag şi să oprească această nebunie” – a declarat preşedintele TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean.

 

În calitate de consilier local, Florin Iura a anunţat că va supune dezbaterii publice şi apoi va aduce în faţa aleşilor locali, cât mai curând posibil, un proiect de hotărâre prin care să se interzică deschiderea magazinelor de etnobotanice pe o rază de doi kilometri în jurul şcolilor, dar şi al bibliotecilor, parcurilor sau autogărilor.

 

„Legislaţia în vigoare nu ne permite să interzicem în totalitate comerţul de acest fel pe tot teritoriul municipiului, dar noi, ca aleşi ai sătmărenilor, avem obligaţia să limităm pe cât posibil acest comerţ. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât, pe lângă magazinul din Satu Mare, mai funcţionează unul şi la Carei şi tocmai se deschide unul la Negreşti-Oaş” – a declarat Florin Iura.

 

El a mai precizat că amenzile prevăzute pentru încălcarea condiţiilor impuse de Consiliul Local ar urma să ajungă până la suma de 50 milioane de lei vechi, iar în cazul unor abateri repetate, administraţia publică locală ar putea chiar să suspende activitatea „magazinelor de vise”.


 

După conferinţa de presă, tinerii PSD-işti au ajuns în faţa magazinului de pe strada Mihai Viteazul, pe care l-au pichetat timp de o jumătate de oră, afişând pancarte cu mesaje precum: „Fără droguri” sau „Tinerii vor burse şi locuri de muncă, nu prafuri”.

 

Deşi protestatarii au sesizat mişcare în interiorul magazinului ce avea uşa închisă, nimeni nu a ieşit să discute cu ei. În schimb, au fost încurajaţi de părinţii care veneau să-şi ia copiii de la Şcoala generală „Grigore Moisil”, aflată la câţiva metri de „magazinul de vise”.

4282 vizite
Distribuie pe