Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima victimă a etnobotanicelor
Ioana Gavrău  - Luni, 17 Ianuarie 2011
O femeie de 30 de ani din Satu Mare a ajuns la spital după ce a consumat substanțe etobotanice, cunoscute și sub denumirea de „ierburi halucinogene“. După ce i s-a oferit tratamentul de specialitate, femeia a fost externată, starea generală de sănătate fiind bună. Este primul caz de intoxicație cu etnobotanice din acest an.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 09.00, o femeie de 30 de ani a fost dusă de urgență la UPU. Aceasta prezenta agitație psihomotorie, halucinații auditive și vizuale. În urma amneziei a rezultat că pacienta ar fi consumat substanțe etnobotanice.

Este primul caz de acest gen din anul 2011. Anul trecut au fost aduse foarte multe persoane care s-au intoxicat cu substanțe etobotanice“, a spus Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare.

După tratamentul de rigoare și după ce pacienta a fost supravegheată pe parcursul zilei, aceasta a părăsit spitalul în jurul orei 19.30, cu recomandarea de a se adresa unui psihoterapeut.

OPC-ul luptă împortiva magazinelor de vise

La sfârșitul anului trecut, comisarii OPC au controlat cele trei magazine de vise de pe raza județului Satu Mare, unul dintre acestea fiind închis pe o perioadă de șase luni.

Este vorba despre magazinul de pe strada Păstrăvului, din muncipiu, a cărui activitate a fost suspendată pentru o jumătate de an. Cel de pe Mihai Viteazu, respectiv din Carei funcționează în continuare“, a spus Valentin Breban, comisarul șef al OPC Satu Mare.

După mai multe controale efectuate cu polițiștii sătmăreni, OPC a propus Primăriei un proiect de hotărâre, care nu a mai fost dezbătut în Consiliul Local.

Am tot așteptat să vină cu o decizie prin care să interzică activitatea acestor magazine sau să le revizuiască autorizația de funcționare. Încă nu am primit niciun răspuns“, a mai spus Valentin Breban.

Primarul Iuliu Ilyes spune că Primăria Satu Mare nu poate lua nicio decizie în acest sens.

Toate aceste reglementări trebuie să se facă la nivel național. Eu nu pot decide ce magazin din Satu Mare poate sau nu funcționa. Am ajunge să ne judecăm și tot ei ar ieși învingători. Până când nu se ia o măsură la nivel național, noi nu putem face nimic“, a spus Iuliu Iyles.

1927 vizite
Distribuie pe