Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cine taie mai bine porcu’?
Florin Răchitan  - Duminica, 30 Ianuarie 2011

Trei echipe din judeţul Satu Mare au participat sâmbătă la cel mai mare concurs internaţional din Europa de Est în care măcelari din ţările regiunii îşi dovedesc unii altora iscusinţa în tăiatul porcilor şi prepararea produselor specifice.
 


În localitatea Napkor din Ungaria s-au întrecut măcelari din Ardud, Căpleni şi Viile Satu Mare cu colegi din Ucraina, Slovacia şi ţara gazdă.

 

Delegaţia celor din Viile Sătmarului a fost compusă din consilieri locali şi viceprimari, cu toţii mari meşteri măcelari, ajutaţi de socăciţele care au pregătit gulaşul, cârnaţii, caltaboşii şi jumările foarte apreciate de juriu. Medalia de aur le-a revenit, însă, pentru vinul lor fiert, frecvent degustat de sutele de vizitatori, între care am întâlnit în număr mare şi sătmăreni.


 

Oraşul Ardud a trimis la concursul de la Napkor o delegaţie formată din nu mai puţin de 40 de persoane, semn că au acordat importanţa cuvenită acestui eveniment. Ei au „trudit” toată ziua la prepararea bunătăţilor care au atras, de asemenea, o grămadă de pofticioşi.


 

Delegaţia din Căpleni a primit un premiu special pentru sistemul şvăbesc de „îmbăiere” în apă fierbinte a grăsunului înainte de a fi tranşat, într-un „ciubăr” de lemn, aşa cum au învăţat din moşi-strămoşi.
 

 

La concursul de la Napkor s-a înregistrat şi un record de Guiness Book: o echipă din Debrecen a umplut cel mai lung cârnaţ din lume, acesta având nu mai puţin de 365 metri.

3362 vizite
Distribuie pe