Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sâmbră fără politică
Florin Răchitan  - Duminica, 1 Mai 2011

Nefiind an electoral, politicienii „de la centru” nu s-au mai îmbulzit la Sâmbra Oilor, astfel că miile de participanţi s-au putut delecta în voie, duminică, cu folclorul autentic şi atmosfera specifică de sărbătoare câmpenească pe dealul de la Huta Certeze. La ediţia din acest an au venit mulţi turişti din alte judeţe, dar şi din Ungaria sau Ucraina.


 

După deschiderea oficială a urmat ceremonia „măsurişului laptelui”- procedura tradiţională  prin care se stabileşte etalonul pentru cantităţile de brânză, caş sau urdă ce revin fiecărui proprietar care-şi trimite oile la păşunat.






 

Apoi, în timp ce pe scenă evoluau interpreţi şi ansambluri folclorice din toată Ţara Oaşului, dar şi din alte regiuni ale judeţului, mulţi vizitatori au urcat la stâna de pe deal pentru a urmări pe viu demonstraţia de muls al oilor şi caprelor, dar şi pentru a cumpăra caşcaval sau urdă direct de la producători.
 

 

Pe parcursul întregii zile, oamenii au făcut ce se face de obicei la Sâmbră: au mâncat mici şi grătare, au băut bere, au cumpărat toate minunile de la tarabe, iar copiii s-au dat pe toboganele gonflabile.



3163 vizite
Distribuie pe