Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiști, terminați odată cu prostiile!
Ioana Gavrău  - Marti, 3 Mai 2011
Lucian Diniță, directorul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, le-a cerut polițiștilor de la circulație să-și schimbe comportamentul față de participanții la trafic. Le-a cerut să dea dovadă de atitudine, respect, să aplice legea și să nu săvârșească niciun act de corupție.


Lucian Diniță, aflat marți în municipiul Satu Mare, a susținut o conferință de presă la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare. Alături de acesta a fost prezent și comisarul șef Adrian Botezatu, șeful Direcției Anticorupție, Stelian Călugărul, șeful DNA Satu Mare și inspectorul șef al IPJ Satu Mare, Constantin Taloș.

Conform celor precizate de Diniță, toți polițiștii de la rutieră vor intra într-un program de reinstruire în trafic.

Începând cu luna mai, la nivelul IGPR-ului a fost elaborat un program de atitudine și acțiune care se întinde până în 2012. În cadrul acestui proiect, pe lângă obiectivul legat de reducerea mortalității, se dorește și aplicarea principiilor de atitudine“, a spus Lucian Diniță.

În momentul de față există un nivel de saturație legat de eterna afirmație „ne descurcăm cu polițiștii din trafic“. Chiar dacă toată lumea este conștientă că nu se poate stopa acest fenomen, șefii speră măcar să-l diminueze.


Există principiul respectului. Fiecare cetățean trebuie să știe că nu este obligat să coboare din mașină în momentul în care a fost oprit în trafic. Se dorește un parteneriat între Poliție și societatea civilă. În același timp cerem respect și din partea participanților la trafic. Polițiștii trebuie să termine cu prostiile“, a spus Lucian Diniță.

Toți polițiștii vor fi intra într-un program de instruire și li se vor prelucra principiile legate de atitudine, comportament, precizări privind aplicarea legii și informare pe linie de corupție. La final, aceștia vor fi evaluați și vor exista controale.

Satu Mare stă bine la capitolul infracționalitate. În primele patru luni ale anului 2011 au fost înregistrate 38 de accidente, cu trei mai puține față de perioada similiară a anului trecut. De asemenea, numărul persoanelor decedate a scăzut cu aproape 50% față de 2010.

Cercetați de DNA

Până în momentul de față, trei polițiști sunt în atenția DNA pentru fapte de corupție. Este vorba despre un denunț din partea unui cetățean susprins în trafic conducând cu viteză foarte mare. Acesta susține că polițiștul care l-a oprit i-a pretins o sumă de bani pentru a-l scăpa de sancțiune. În momentul de față, dosarul se află la Parchet.

Celelalte două persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu țigări. Ei sunt acuzați că nu și-au respectat atribuțiunile de serviciu, facilitând accesul altor persoane cu țigări de contrabandă.
2353 vizite
Distribuie pe