Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a deschis Festivalul Internațional al Pălincii
Ioana Gavrău  - Vineri, 27 Mai 2011
Peste o sută de pălincari din tot județul s-au întâlnit vineri după-amiază în Grădina Romei, la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Pălincii, proiect finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României. Oficialitățile locale au tăiat panglica, momentul fiind urmat apoi de degustatul pălincii. Festivalul se desfășoară pe parcursul a trei zile.





Îmbrăcați în cavaleri, reprezentanții municipiului și ai județului s-au îndreptat spre Grădina Romei unde au dat start manifestărilor dedicate Festivalului Internațional al Pălincii. Au tăiat panglica oficială și s-au îndreptat spre standurile pălincarilor din județ care au venit să-și prezinte „marfa“.

S-a gustat din fiecare „licoare magică“, oficialitățiile recunoscând la un moment dat că este prea mult pentru ei.



În cadrul conferinței de presă, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat că pălincarii din județ trebuie sprijiniți cât se poate de mult, iar pălinca trebuie promovată în toate colțurile lumii.


Sătmărenii trebuie să fie mândri de pălinca lor și noi încercăm să o promovăm cât mai bine. Mă bucur că la fiecare festival numărul participanților este tot mai mare“, a spus Csehi Arpad.

Proiectul are ca obiectiv promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică, prin creșterea vizibilității județului Satu Mare pe harta turistică a României și promovarea produselor tradiționale românești.


Valoarea totală a proiectului este de 943.134, 50 lei din care asistență financiară nerambursabilă, din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 614.167,50 lei, asistență financiară nerambursabilă din Bugetul Național este de 231.216 lei, iar contribuția proprie este de 97.751 lei.






Sâmbătă și duminică, pe parcursul celor două zile, se vor organiza activități culturale și artistice.


1718 vizite
Distribuie pe