Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sanyi Cortean, Strong Man de Sătmar
Cristian Tudor  - Duminica, 29 Mai 2011

Sătmăreanul Alexandru Cortean, zis Sanyi, a reușit să organizeze de Zilele Orașului cea de-a V-a ediție a concursului cu greutate "Strong Men Satu Mare", pe care l-a şi câştigat.



Evenimentul desfășurat pe platoul din fața Catedralei Romano-Catolice din Centrul Vechi a adunat, cum era de așteptat, zeci de spectatori care au reușit să-l împingă prin încurajări spre victorie chiar pe Sanyi.


           

Acesta s-a dovedit a fi cel mai puternic, reușind să-și depășească cei cinci adversari la toate capitolele. Au participat sase sportivi din România şi Ungaria, desi initial era vorba si de concurenţi din Slovacia, dar acestia nu au mai ajuns la Satu Mare.

   

S-au concurat pe parcursul a cinci probe, tractarea unui camion de 7,5 tone pe o distanta de 20 de metri, impinsul busteanului, cu repetari, greutatea acestuia fiind de 120 de kg, dupa care s-a trecut la 140 de kg, deplasarea pe 20 de metri cu o greutate in spate de 300 de kg, contra cronometru, sustinerea cu bratele intinse a unui lacat de 20 de kg, tot contracronometru, si indreptari cu masina de aproximativ o tona.


    .

Alexandru Cortean 138 kg - 39 de ani din Satu Mare, Norbert Takacs 128 kg , Laszlo Olah 122 kg , Laszlo Demeter 155 kg , cel mai "greu" concurent, Csaba Iuhasz 112 kg , cel mai "usor" concurent, Lorand Csikos 127 kg , toti din Ungaria au fost cei șase forțoși . Arbitrul evenimentului a fost Adam Daras, de 6 ori campionul Ungariei.

  

„Sunt foarte mulțumit de cum a decurs concursul. În sfârșit n-am mai avut probleme medicale și am reușit să câștig. Le mulțumesc prietenilor, sponsorilor și celor care au fost alături de noi la acest eveniment. Sunt foarte obosit, dar a meritat” - a spus Sanyi Cortean.

4082 vizite
Distribuie pe