Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tukacs și Fușle rămân încă 60 de zile în arest
Ioana Gavrău  - Miercuri, 8 Iunie 2011
Judecătorii au respins miercuri recursul formulat de apărătorii legali ai celor doi sătmăreni cercetați pentru șantaj și asocierea unui grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni. Dorel Tukacs și Nicolae Fușle vor mai rămâne în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare pentru încă 60 de zile, aceștia fiind considerați un pericol concret pentru societate.



Miercuri, la orele 12.00, cei doi interlopi au fost aduși din nou în fața magistraților. În urmă cu trei zile, Judecătoria Satu Mare a judecat legalitatea măsurii arestului preventiv, concluzionând ca fiind legală și temeinică. Apărătorii legali au formulat recurs împotriva soluției Judecătoriei. Miercuri, ambii avocați ai inculpaților au cerut casarea dosarului și retrimiterea lui spre rejudecare. Mai mult, aceștia au invocat necompetența Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare de a cerceta cauza în condițiile în care actele de șantaj sunt cercetate de DIICOT.

Apărătorul legal a lui Dorel Tukacs, în pledoaria lui, l-a prezentat pe interlop ca fiind o persoană fără antecedente penale, cu un copil minor acasă și o concubină care îl așteaptă acasă și cu care pe data de 25 iunie ar fi trebuit să se căsătorească. Acesta a încercat să convingă magistrații despre aportul mic pe care l-a avut Tukacs în săvârșirea de infracțiuni, motiv pentru care merită să fie eliberat sub control judiciar.

În ceea cel privește pe celălalt inculpat, Nicolae Fușle, apărătorul legal a cerut același lucru: înlăturarea măsurii arestului preventiv și înlocuirea lui cu o altă măsură, respectiv casarea dosarului și retrimiterea lui spre rejudecare.

Acesta a invocat nelegalitatea măsurii arestului preventiv, făcând totodată referire la cel de-al treilea inculpat din dosar, Bogdan Tărțan, cercetat în stare de libertate. Avocatul a încercat să-i convingă magistrații că Fușle nu reprezintă un pericol public, nu are antecedente penale, iar incidentul de la Casino Corso, unde bodyguardul a fost snopit în bătaie, a fost o simplă încăierare. În plus, Fușle are doi copii minori în îngrijire, are o poziție bună în societate și este administratorul mai multor societăți comerciale.

Reprezintă un pericol pentru societate

Procurorul de caz și-a menținut și de această dată poziția, motivând că măsura arestului preventiv este obligatorie în cazul celor doi.


Fușle, pe lângă cele trei infracțiuni de șantaj, a fost trimis în judecată și pentru lovire și alte violențe, infracțiuni care prezintă un pericol pentru societate. Deși nu are antecedente penale, a fost implicat și în alte infracțiuni. S-a analizat legalitatea arestului preventiv și durata rezonabilă. Măsura trebuie menținută, inculpații trebuie reținuți pentru că urmează să fie audiați martorii și părțile vătămate“, a declarat procurorul de caz.

Nicolae Fușle a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni de șantaj, asocierea unui grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere expirate, ultraj, lovire și alte violențe.

În sarcina lui Dorel Tukacs au fost reținute infracțiunile de șantaj și asocierea unui grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Au plâns în fața judecătorilor

Cei doi au avut din nou ultimul cuvânt. Dorel Tukacs a început să plângă în fața magistraților, spunându-le că îi pare rău de ce a făcut.

Am o familie acasă, un copil minor și o logodnică care are o gravă problemă de sănătate“.

Și lui Fușle i-au dat lacrimile în sala de judecată. „Dacă există cea mai mică șansă să fiu liber, promit să respect toate condițiile instanței. Am două fetițe minore acasă“, a spus Fușle Nicolae.

După orele 14.00, magistrații sătmăreni au respins recursul formulat de cei doi. Aceștia vor rămâne în arestul IPJ Satu Mare până la verificarea următoarei legalități a măsurii arestului preventiv, adică peste 60 de zile.
2862 vizite
Distribuie pe