Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul Holdiș nu s-a prezentat în procesul „Mita de la Vama Halmeu“
Ioana Gavrău  - Miercuri, 10 August 2011
Miercuri, de la ora 10.00, a avut loc al zecelea termen în cazul dosarului „Mita de la Vama Halmeu“. Printre cei 8 martori în proces s-a numărat și deputatul PD-L, Ioan Holdiș, citat din partea apărării. Numele lui nu apare în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, însă, prin persoana lui Petrescu Eugen, om politic cu influențe mari asupra unor șefi de instituții, se precizează ca banii au mers la un partid politic.

La acest termen, intentia apărătorilor legali ai inculpaților a fost aceeași. Toți, înafară de învinuita Nicoleta Dobrescu, fosta șefă a Vămii Halmeu, au încercat să amâne cauza. Odată eliberați sub contol judiciar, niciunul dintre invinuiți nu are motiv să grăbească finalizarea cercetării.

Miercuri urma să fie audiate un număr de 8 persoane, acestea având calitatea de martori. Printre ei s-a numărat și deputatul Ioan Holdiș, care nu a fost prezent. Conform judecătorului de caz, deputatul a depus o cerere prin care motiva că se află în concediu de odihnă. Cu toate că Holdiș a fost citat cu aproape o lună și jumătate înainte, acesta a ales să-și petreaca vacanța exact în această perioadă.

Petrescu Eugeniu, omul politic din PD-L, care ar fi ajutat-o pe Nicoleta Dobrescu să obțină postul de șefă a Vămii Halmeu, cumpărând influență fostului șef al A.N.V., Radu Mărgineanu, nu a reușit să fie citat.

Fostul șef al Vămilor s-a prezentat de bunăvoie

Cu toate că nu s-a reușit nici citarea martorului Radu Mărginean pentru acest termen, acesta s-a prezentat la Tribunalul Satu Mare, alături de un avocat. A stat cuminte în sală și nu a vrut să declare nimic reprezentanților mass-media.



Clientul meu nu are nicio legătură cu aceşti oameni. Nu ştiu cine a detitulat numele său, dar el nu îl cunoaşte nici pe Liviu Florian, nici pe Nicoleta Dobrescu", a spus apărătorul legal al acestuia, avocatul Tiberius Barbacioru.

Martori și avocați amendați

Pentru că la acest termen nu s-au prezentat apărătorii legali ai lui Liviu Florian, Savu Ion, respectiv a lui Florin Feher, avocații au fost amendați de judecătorul de caz cu suma de 2000 lei. Cei doi au depus cerere de amânare, acestea fiind respinde de magistrat.

Apărătorii legali au încercat să amâne nejustificativ cauza“, este de părere procurorul DNA.

Nici martorii care nu s-au prezentat la proces nu au fost iertați. Instanța de judecată a hotărât aplicarea unei amenzi judiciare în valoare de 500 lei.


Singura care vrea să se desfășoare cât mai repede procesul este Nicoleta Dobrescu. Aceasta se pare că și-ar fi schimbat și avocatul, ea fiind acum reprezentată de Horia Ungur.

Nicoleta Dobrescu dorește rezolvarea cauzei într-un termen rezonabil. Martorii citați trebuie avertizați conform legii, în cazul în care nu se prezintă. O parte dintre ei au venit acum, vor veni și data viitoare, iar ceilalți nu. Trebuie să se ia măsuri“, a spus Horia Ungur.
Datorită absenței apărătorilor, cauza a fost amânată pentru data de 18 august 2011. O parte dintre ei vor fi aduși și cu mandat. Până în 18 august, deputatul Holdiș, martor important al apărării, trebuie să se întoarcă în țară și să se prezinte la proces.



4340 vizite
Distribuie pe