Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Let’s do it, România!
Florin Răchitan  - Sambata, 24 Septembrie 2011

Potrivit estimărilor organizatorilor, cel puţin 6.000 de sătmăreni participă la campania „Let"s do it, România”, care a început la nivel naţional sâmbătă dimineaţa la ora 8.


Pe platoul din Centrul Nou s-au adunat dis-de-dimineaţă sute de tineri voluntari, în grupuri ce nu au fost înscrise anterior la şcolile lor, dar şi reprezentanţi ai unor firme, instituţii şi organizaţii non-guvernamentale, dornici să ofere o mână de ajutor la campania de curăţenie generală.

 

Înscrierile s-au făcut la cortul organizatorilor, unde fiecare grup a primit indicaţii despre zonele în care urmau să fie trimise, apoi voluntarii au primit mănuşi şi saci menajeri.
 

 

De-a lungul Bulevardului Transilvania aşteptau microbusele puse la dispoziţie, sub formă de sponsorizare, de trei firme private de transport, care asigură deplasarea grupurilor în regiunile judeţului în care acestea sunt trimise de organizatori. Procedurile de înscriere s-au desfăşurat într-o atmosferă de veselie generală, tinerii făcându-şi poze de grup şi primindu-i cu urale pe jandarmii care le-au venit în ajutor.
 



 

Lidera organizatorilor, Alina Perşa, ne-a declarat - între două telefoane la care ţinea legătura cu colegii din judeţ - că pregătirile au început demult, tinerii voluntari au cartografiat întregul judeţ, indicând pe GPS mormanele de gunoaie găsite în şanţuri, în păduri sau pe malurile râurilor, astfel că grupurile înscrise de la toate şcolile din fiecare localitate a judeţului au fost trimise în locuri cunoscute dinainte pentru a face curăţenie.
 

 

În cursul zilei, liderii acestor grupuri trimit raportări prin SMS la organizatorii din Satu Mare, care la rândul lor raportează la cei din Bucureşti, astfel că până la sfârşitul zilei se va cunoaşte exact cantitatea de deşeuri adunată de pe spaţiile verzi. Deşeurile adunate în saci vor fi apoi transportate de firmele locale de salubrizare la groapa ecologică de la Doba.
 

 

Pe traseul pe care am pornit noi în cursul dimineţii am găsit la lucru, la Botiz, un grup de elevi de la şcoala generală din localitate, care adunau flacoane şi hârtii aruncate prin şanţurile de pe străzile comunei.


 

Mai încolo, pe drumul dintre Ciuperceni şi Livada am găsit un grup de elevi de la Liceul Economic din Satu Mare. Aceştia se ajutau unii pe alţii la „escaladarea” şanţurilor adânci şi făceau haz de necaz atunci când erau acoperiţi de praful stârnit de camioanele ce treceau pe porţiunile aflate în reparaţie pe drumul european.





 

Vom reveni cu amănunte…

4017 vizite
Distribuie pe