Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au bătut crunt un polițist local
Ioana Gavrău  - Miercuri, 12 Octombrie 2011
Din om al legii a devenit victimă. Un polițist local din Satu Mare a fost bătut crunt de doi tineri aflați sub influența băuturilor alcoolice. Omul legii a fost atacat cu câteva minute înainte de a ajunge la muncă. Cei doi tineri au fost reținuți, însă judecătorii au considerat că este suficient să stea 5 zile la răcoare, pentru unul dintre ei, iar celălalt să nu părăsească localitatea.


Incidentul s-a petrecut luni dimineața, în jurul orei 06.30. Polițistul local, îmbrăcat în uniformă, s-a dus spre sediul înstituției. La un moment dat, doi tineri l-au acostat din spate.

În dimineața zilei respective, când venea agentul la serviciu, în jurul orei 06.30, era încă întuneric afară, a fost atacat din spate de doi tineri care i-au aplicat mai multe lovituri în zona cefei apoi pe tot corpul“, a declarat Florian Găzdac, seful Poliției Locale Satu Mare.

Un sprijin real a reprezentat intervenția unui cetățean care a văzut toată scenă și a sărit în ajutorul polițistului care a reușit ulterior să se apere.

„Îi multumim pe această cale tânărului care, dacă ne vede și ne aude, îl invităm până la sediu pentru a-i mulțimi personal“, a mai spus Florian Găzdac, seful Poliției Locale Satu Mare.
În momentul de față nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care tinerii l-ar fi agresat pe agent. Polițiștii afectuează cercetări pentru a se vedea dacă în trecut agentul în cauză i-ar fi amendat pe cei doi pentru o eventuală faptă.


Unul dintre cei doi tineri a mai avut probleme cu legea. Acesta a petrecut ceva timp la răcoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. După ce l-au bătut crunt pe polițist, tinerii de 24 de ani și-au mai găsit o victimă. L-au bătut și pe acela până a ajuns în spital. Victima s-a ales cu fractură piramidală nazală.


Agresorii au fost prezentați instanței de judecată, însă măsura luată de judecători este mult prea blândă.

„ În cursul zilei de azi, cei doi au fost prezentanți intanței de judecată, pe numele unuia fiind emis mandat de arest pentru cinci zile, iar celălalt este cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.Polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare au reușit să-i prindă pe cei doi tineri“, a spus Roxana Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Polițistul bătut are 30 de zile de îngrijiri medicale, s-a ales cu mâna ruptă și multiple fracturi în zona gâtului și a membrelor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă să stea câțiva ani la pușcărie pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.


2502 vizite
Distribuie pe