Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vânătoare cu copoi la Satu Mare
Ioana Gavrău  - Sambata, 5 Noiembrie 2011
Nu mai puțin de 30 de călăreți din țară și străinătate au participat sâmbătă dimineața la o vânătoare englezească cu haită de copoi. Pentru că vânatul vulpii este interzis în Anglia, câinii nu au urmărit adevărata pradă, ei au mers pe o urmă artificial creată. Acțiunea a avut loc în Mărtinești, de la ora 09.00. Seara, toți călăreții sunt așteptați la bal.


Ținuta la o astfel de vânătoare este extrem de importantă. Toți călăreții s-au echipat corespunzător pentru  eveniment. Rolul cel mai important la această vânătoare o are masterul sau maistrul de vânătoare. Acesta este în topul ierarhiei, atât la invitați, cât și la călăreți și câini. Astfel că, el răspunde de decursul și mersul vânătorii.


Ttrebuie să merg în fața trupei, să dau instrucțiuni călăreților în caz de nevoie“, a spus Dumitran Zsolt, desemnat masterul vânătorii.




Călăreții și copoii au avut de parcurs patru kilometri. Timp de 2 ore, aceștia au căutat urma de vânat amplasată artificial. După ce s-au plimbat în natură, călăreții se întorc la punctul de start.
Nici copoii nu rămân nerăsplătiți. Conform regulilor, vânatul reprezintă trofeul copoiilor. Pentru că de această dată vulpea nu a existat cu adevărat, copoii s-au mulțimit și cu o burtă de vită, adusă de la un abator.

Spectatorii s-au declarat mulțumiți de spectacol.

„Este frumos, interesant, încă nu am reușit să mă conectez la acest sport, calul este un animal frumos, elegant, atașat de om, deocamdată mă rezum de a fi spectator, îi îndem pe copii să se apropie de acest spor“, a spus prefectul Radu Giurcă.

Evenimentul este deja la a treia ediție și face parte dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană.


3016 vizite
Distribuie pe