Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O bovină a „născut“ trei viței
Ioana Gavrău  - Vineri, 18 Noiembrie 2011

O bovină rasa Hollstein Friza a ajuns vedetă în comuna Turulung. Aceasta a dat naștere la trei exemplare, un fenomen rar întâlnit în lumea bovinelor. Vițeii sunt perfect sănătoși, iar proprietarii se gândesc acum să le dea și nume. Fericitul eveniment a avut loc la ferma fraților Porombavics din comuna Turulung.


Conform specialiștilor, sunt foarte rare cazurile în care o bovină fată trei viței, și la fel de puține sunt atunci când aceștia supraviețuiesc.

Pentru frații Porombavics, acest eveniment nu le este străin. În urmă cu doi ani, o bovină a mai fătat trei viței, însă doar unul a supraviețuit.

„Cazuri de genul acesta am mai avut la fermă, însă de fiecare dată doar unul a supraviețuit. Acum însă toți trei sunt perfect sănătoși. După ce a fătat primul vițel, am vrut să ne asigurăm că este curată bovină, dar în acel moment am văzut că mai sunt doi“, a spus Porombavics Gelert.
 
Doi viței sunt de sex feminin, iar unul masculin. Bovina a fost însămânțată artificial, fiind folosit material seminal din Canada. Specialiștii spun că aceste cazuri sunt foarte rare și apar de obicei în urma unor tratamente hormonale.



 

2152 vizite
Distribuie pe