Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Închisoare cu executare în dosarul „Mita de la Vama Halmeu“
Ioana Gavrău  - Vineri, 2 Decembrie 2011
Soluții neașteptate pentru inculpații în dosarul „Mita de la Vama Halmeu“. Vineri, magistrații Tribunalului Satu Mare i-au condamnat pe toți cei patru inculpați la închisoare cu executare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o omul de afaceri clujean, Liviu Florian, care are de executat șapte ani de închisoare. Cei patru pot face apel în termen de zece zile de la pronunțare.


Vineri a fost zi mare pentru inculpații din dosarul „Mita de la Vama Halmeu“. Judecătorii Tribunalului Satu Mare s-au pronunțat. La comunicarea sentinței au fost prezenți doar Florin Feher și Nițu Ioan Romeo, ambii fiind condamnați pentru complicitate la cumpărare de influență.
Nicoleta Dobrescu, fosta șefă a Vămii Halmeu, cea care și-a negociat funcția contra sumei de 130.000 euro, a fost condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Florian Liviu, omul de afaceri clujean care a pretins suma de 130.000 euro a primit cea mai grea pedeapsă: 6 ani și 6 luni de închisoare, plus alte șase luni de spor.

Savu Ion, celălalt clujean a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, plus 3 luni de spor. Ceilalți doi complici la infracțiunea de cumpărare de influență, Nițu Ioan și Florin Feher au primit 4 ani de închisoare.

Sentința a fost mult prea grea pentru cei doi inculpați prezenți în sala de judecată.

Fosta șefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu și-a negociat funcția direct cu Radu Traian Mărginean, fostul șef al Autorității Naționale Vamale, în prezența lui Petrescu Eugeniu, membru PDL București, conform rechizitoriului, însă niciunul dintre cei doi nu au primit nicio condamnare.

Conform rechizitoriului, suma de 130.000 de euro a fost pretinsă de către Florian Liviu, direct pentru Partidul Democrat Liberal și pentru Mărginean Radu Traian, șef al A.N.V. și vicepreședinte A.N.A.F, persoană asupra căruia și-a exercitat influența orin intermediul lui Petrescu Eugen.

Nicoleta Dobrescu, pentru a face rost de bani, și-a amanetat bijuteriile și a contractat un credit pentru nevoi personale, astfel încât a reușit să strângă în decurs de cinci luni suma de 130.000 euro pretinsă de omul de afaceri clujean.

Însă conform rechizitoriului, principalul sprijin a venit din partea inculpaților Nițu Ioan Romeo și Feher Florin, care cunoscând destinația banilor au acceptat să o ajute pe Dobrescu. Nițu Romeo i-a dat 21.000 euro, apoi alți 10.000, iar Feher Florin a ajutat-o cu suma de 42.000 euro.

În data de 16 martie 2010, omul de afaceri clujean a mai pretins de la Nicoleta Dobrescu, prin intermediul lui Savu Ion, suma de 300.000 euro, promițându-i că de data aceasta, tot prin intermediul lui Petrescu Eugeniu, își va exercita influența asupra lui Mărginean Radu Traian, urmând să-l determine pe acesta să o numească definitiv în funcția de șefă a Biroului Vamal Halmeu. Însă din lipsă de bani, tranzacția nu a mai avut loc.
2541 vizite
Distribuie pe