Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O cabană a luat foc la Bixad
ISU „Someș” Satu Mare  - Marti, 15 Ianuarie 2013

Stația de Pompieri Negrești-Oaș a intervenit, luni la ora 19.06, cu două autospeciale de stingere și o autoscară mecanică sub comanda Plt. adj. Iacob Dubău în localitatea Bixad, str. Valea Cusurilor, unde a izbucnit un incendiu la o cabană care îi aparține lui H.G.

 

Forţele de intervenţieale Staţiei de Pompieri Negresti Oaş, au ajuns la locul intervenţiei la ora 19.30 şi au constatat că ardea acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 250 m.p. cu posibilităţi de propagare la întreaga cabană.

 

Datorită faptului că incendiul s-a propagat cu repeziciune la întreg acoperişul şi exzistând pericolul de a se extinde la restul clădirii, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, la faţa locului s-a trimis în sprijin o autospecială de la Detaşamentulde Pompieri Satu Mare, pentru a  ajuta la lichidarea incendiului.    

 

La locul intervenţiei, s-a deplasat din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, grupa operativă condusă de prim adjunctul Inspectorului Şef Col. Dan Gheorghe, care a preluat comanda intervenţiei până la lichidarea incendiului.

 

Incendiul a fost lichidat la ora 21.15 și au ars acoperişul cabanei pe o suprafaţă de aproximativ 250 m.p., șase saltele ortopedice, patru paturi, mobilier, lenjerie de pat, aproximativ 20 Kg îmbrăcăminte şi aproximativ 115 plăci

 

 S-au degradat: 50 m.l. grindă, 150 m.l. corni şi aproximativ 20 m.p. lambriuri. Cauza incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

 

Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ  40.000 lei. Prin interventia promtă a pompierilor s-au salvat clădirea cabanei cu anexele şi dotările aferente în valoare  de aproximativ 300.000. lei.

3574 vizite
Distribuie pe