Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierii Butka şi Maskulik pun Poliţia la treabă
Butka Gergely, Maskulik Csaba  - Miercuri, 22 Mai 2013

Cei mai activi consilieri locali, Butka Gergely şi Maskulik Csaba, acesta din urmă fiind şi liderul Grupului UDMR din Consiliul Local Satu Mare, au înaintat o adresă Poliţiei Locale şi Poliţiei Rutiere Satu Mare prin care semnalează câteva aspecte deranjante privind nerespectarea unor reguli elementare de circulaţie şi civilizaţie pe străzile oraşului.

Fotografiile şi sesizările au fost postate în ultima perioadă pe Facebook de mai mulţi sătmăreni membri ai unui grup de activism civic.

Publicăm textul integral al sesizării:

 

Având in vedere numeroasele sesizări sosite din partea cetăţenilor municipiului Satu Mare privind incălcarea gravă şi repetată a legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, prin prezenta solicităm intervenţia promptă şi de durată a Poliţiei Rutiere şi a Poliţiei Locale în rezolvarea următoarelor probleme:

 

1. Amendarea tuturor conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele “Oprire interzisă” şi  parchează în zone interzise, precum staţii de autobuze, trotuare, zone verzi, benzi de preselecţie, cu precădere în zona centrală a oraşului, şcoli, pieţe şi zone aglomerate. Cu sosirea sezonului de vară este previzibilă intensificarea acestor tipuri de abateri în Piaţa Libertăţii şi Piaţa Jean Calvin, motiv pentru care vă recomandăm organizarea unei săptămâni tematice de control în aceste zone.

 

2. Controale permanente pe străzile Fabricii – Rodnei, străzi care sunt folosite în permanenţă de către autocamioane cu peste 7,5 tone.

 

3. Monitorizarea intersecţiei străzilor Rosetti - Octavian Goga Billa , unde 80% dintre conducătorii de autovehicule ignoră indicatorul “Obligatoriu la dreapta”.

 

4. Sprijin imediat pentru punerea in aplicare a deciziilor Comisiei de Siguranţa Circulatiei, prin controale sistematice in acele zone unde circulaţia a fost reglementată de Comisie. Menţionăm faptul că la toate şedintele Comisiei participă reprezentantul celor două instituţii, iar hotărârile sunt luate cu acordul reprezentanţilor dumneavoastră.

 

În continuare, exemplificăm abaterile cu imagini realizate de noi sau descărcate de pe reţelele de socializare. Aşteptăm răspunsul dumneavoastră şi vă garantăm maxima noastră deschidere privind orice fel de colaborare.












2017 vizite
Distribuie pe