Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul spune că sunt bani pentru şoseaua de centură şi pod
Veronica Hodas  - Miercuri, 29 Mai 2013

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o miercuri, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a prezentat detalii despre deplasarea pe care a făcut-o la începutul acestei săptămâni la Bucureşti, precum şi rezultatele întâlnirilor pe care le-a avut cu reprezentanţii Guvernului, inclusiv cu premierul Victor Ponta.

 

Principala concluzie este că finanţarea pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someş şi pentru şoseaua de centură a municipiului Satu Mare este asigurată, exproprierile fiind deja finalizate, astfel că se pot licita lucrările propriu-zise.

 

Primarul s-a deplasat la Bucureşti pentru a  participa la conferința „Cities of Tomorrow” organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK România și Agenția de presă Mediafax.

 

La conferință a participat şi premierul Victor Ponta, care l-a asigurat pe edilul-şef sătmărean de întregul sprijin al Guvernului pentru proiectele de dezvoltare a municipiului şi judeţului  Satu Mare.

 

De asemenea, Dorel Coica a avut și cu reprezentanții ANL, care l-au asigurat că vor continua proiectul construcţiei celor 100 de apartamente pentru tineri pe strada Poligonului, în municipiul Satu Mare.

 

O altă întâlnire pe care edilul-șef a avut-o la București a fost cea cu ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, principala problemă dezbătută fiind finanțarea celui de-al treilea pod peste Someş şi a centurii de ocolire.

 

„Am avut o întâlnire cu domnul ministru Şova, în care am discutat despre viitoarea şosea de centură şi al treilea pod peste Someş. Practic, firma care s-a ocupat de verificarea exproprierilor şi-a încheiat treaba, documentaţia a ajuns la Primărie şi la Cadastru. Noi o vom înregistra şi îi vom da drumul mai departe şi mă voi întâlni din nou cu domnul ministru ca să deschidem licitaţia pentru finanţarea acelei linii de centură. Banii există, pentru că sunt bani europeni, deci nu poate să-i folosească nimeni în alt scop“ - a precizat primarul Dorel Coica.

 

În următoarele săptămâni, reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare sunt așțeptați la Satu Mare în vederea încheierii unui contract pentru un credit din care vor fi achiziţionate 15-20 autobuze noi pentru Transurban, iar corpurile de iluminat din reţeaua stradală vor fi înlocuite cu LED-uri pentru economisirea consumului de energie electrică.

 

Primăria a fost contactată şi de o firmă specializată în instalarea cablurilor de curent şi telefonie în subteran, urmând ca acest proiect să cuprindă întregul teritoriu al municipiului Satu Mare.

1493 vizite
Distribuie pe