Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au fost recepţionate lucrările de asfaltare pe B-dul Lucian Blaga
Florin Răchitan  - Marti, 6 August 2013

Primarul Dorel Coica a recepţionat marţi, oficial, lucrările de asfaltare la un tronson de aproape 700 metri de pe Bulevardul Lucian Blaga.

 

Pe această porţiune au fost iniţial probleme, fiind nevoie de reasfaltarea ei, după ce, din cauza bazei de beton a drumului, care s-a mişcat în urma efectelor diferenţelor de temperatură şi a suprasolicitării structurii, asfaltul s-a crăpat în câteva locuri.

 

Acum asfaltul a fost înlocuit cu un strat mai gros, pentru a preveni în viitor asemenea probleme, astfel că drumul a putut fi redat circulaţiei în cele mai bune condiţii.

 

Lucrările au fost efectuate de firma Tehnic Asist, în baza contractului general de reparare a străzilor din partea de sud a municipiului Satu Mare, iar investiţia a costat aproape 600.000 de lei. Firma a avut grijă ca, spre deosebire de alte lucrări similare din oraş, să ridice capacele gurilor de canalizare la nivelul carosabilului, astfel că se poate circula în condiţii de deplină siguranţă.

 

Primarul Dorel Coica a declarat că drumul se află în garanţie pe o perioadă de 3 ani, dar, începând din anul 2014, orice firmă care va dori să asfalteze vreun drum în Satu Mare va trebui să asigure garanţie de cel puţin 5 ani.

1284 vizite
Distribuie pe