Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Podul Decebal va intra în reparaţii
Florin Răchitan  - Joi, 28 Noiembrie 2013

Întrunit joi în şedinţă ordinară, Consiliul Local a aprobat documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul reabilitării Podului Decebal din municipiul Satu Mare.

A fost, de fapt, o aprobare a unui buget sensibil mai mic decât cel propus iniţial de firma de specialitate care a întocmit documentaţia, ajungându-se acum la o sumă sub valoarea de 20 milioane de lei.

 

Nu se ştie deocamdată când vor începe efectiv lucrările, dar primarul Dorel Coica a dat asigurări că se caută surse de finanţare, care pot fi fonduri europene sau guvernamentale, şi speră ca reparaţiile să fie executate deja în cursul anului viitor.

 

Proiectul cuprinde lucrări de refacere şi consolidare a structurii de rezistenţă, lucrări de montare hidroizolaţie, rosturi şi guri de scurgere noi, refacerea parapeţilor pietonali şi a sistemului de iluminat, refacerea scărilor de acces pietonale, montare borduri înalte, reparaţii cu mortare speciale şi protecţie anticorozivă a tuturor suprafeţelor atât de metal, cât şi de beton.

 

Până se vor găsi bani pentru aceste reparaţii, şi până ce Podul Decebal „va avea o surioară”, consilierul UDMR-ist Butka Gergely (noa bine, e ungur de-al nost’) a propus ca anul viitor să se instaleze balustrade pentru protecţia pietonilor între trotuare şi carosabil, pentru a evita posibilele accidente, iar primarul Dorel Coica i-a promis că se va ocupa de această problemă.

 

Tot Butka, împreună cu colegii săi, Maskulik Csaba şi Magyar Lorand, au avut obiecţii în legătură cu finanţarea clubului de fotbal Olimpia şi a Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, remarcând că bugetul acestora este aproape la fel de mare ca în anii trecuţi, în condiţiile în care echipele CSM-ului sunt departe de obiectivele din acei ani.

Ei l-au criticat, de asemenea, pe actualul director al CSM, Valeriu Neagu, pe care l-au acuzat de incompetenţă în administrarea banilor publici.

 

Viceprimarul Marcela Papici a explicat că, spre deosebire de cele două secţii din anii trecuţi, handbal masculin şi baschet feminin, în prezent funcţionează cinci secţii la CSM, care împreună consumă, totuşi, mai puţini bani, iar primarul Dorel Coica i-a anunţat că-i va convoca săptămâna viitoare într-o şedinţă pe toţi cei responsabili sau interesaţi de sportul sătmărean, pentru a decide împreună soarta Clubului Sportiv Municipal.

1634 vizite
Distribuie pe