Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Întâlniri cu localnicii din Viile Satu Mare, Craidorolţ şi Terebeşti
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Marti, 11 Februarie 2014

În comunele Viile Satu Mare, Terebeşti şi Craidorolţ au avut loc marţi întâlniri între subprefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean, Claudiu Sulea, şi localnicii din cele trei comune.

Principalele teme abordate au fost problemele de fond funciar, starea drumurilor, canalizarea şi staţiile de epurare, proiectele desfăşurate prin PNDL, proiectele de reabilitare şi igienizare a unităţilor de învăţământ, extinderea reţelelor electrice, unde e cazul, spaţiile verzi etc.

Principala problemă ridicată de locuitorii din comuna Viile Satu Mare a fost acordarea titlurilor de proprietare pentru terenuri, având în vedere că au fost eliberate doar în proporţie de  29% din totalul de 970 de hectare care trebuiesc împroprietărite.

Localnicii au mai prezentat situaţia drumului Viile Satu Mare – Medişa şi au cerut sprijin de la conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare pentru reabilitarea acestui drum în lungime de aproape zece kilometri.

În comuna Terebeşti, pe lângă problemele legate de fondul funciar, s-a cerut sprijin pentru renovarea dispensarului din comună şi implementarea proiectului „apă-canal” prin PNDL.

Subiectele abordate la Craidorolţ au fost: reabilitarea drumului Craidorolţ – Ţeghea – Mihăieni, două dintre cele 15 curse de microbuse care se efectuează zilnic în comună să îşi prelungească traseul şi să ajungă şi până în satul Crişeni, iar loturile de lapte contaminate care se află în unităţile şcolare din comună să fie ridicate.

1496 vizite
Distribuie pe