Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Locuinţe ANL pentru medicii tineri
Florin Răchitan  - Vineri, 30 Mai 2014

Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de vineri trecerea clădirii de pe str. Tudor Vladimirescu nr.7 în administrarea Agenţiei Naţionale a Locuinţei, acesta fiind primul pas spre reabilitarea şi amenajarea în clădirea respectivă a unui număr de 22 locuinţe pentru tinerii absolvenţi ai facultăţilor de medicină, pe care conducerea Spitalului Judeţean doreşte să-i atragă la Satu Mare.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a explicat că ANL va administra clădirea, conform uzanţelor, până la finalizarea investiţiei, după care aceasta va reveni în administrarea judeţului.

„Dorim să atragem cât mai mulţi medici tineri la Satu Mare, aceasta fiind o parte a strategiei de dezvoltare a sistemului de sănătate din judeţul nostru, iar locuinţele gratuite sunt o facilitate pe le-o vom pune la dispoziţie” – a declarat Adrian Ştef.

Tot în cadrul şedinţei de vineri, consilierii judeţeni au aprobat preluarea în administrarea judeţului a drumului comunal ce face legătura între Urziceni – Căpleni – Cămin, dând astfel undă verde prin care acesta va fi reabilitat din fonduri de la bugetul judeţului.

Potrivit explicaţiilor lui Adrian Ştef, în acest fel se doreşte realizarea unei legături directe între punctul de trecere a frontierei din Urziceni şi comunele menţionate, fără un ocol prin Carei, ceea ce ar ajuta la dezvoltarea turismului în zonă, mai ales pentru grupurile care vizitează cripta familiei nobiliare Karolyi de la mănăstirea franciscană recent renovată din Căpleni.

În timpul şedinţei de vinei a avut loc şi un moment comic. Consilierii PDL-işti s-au plâns că, după luni de zile de discuţii pe această temă, nu au primit nici acum documentaţia aferentă proiectului de hotărâre prin care se stabilesc criteriile de punctare la concursul celei mai bine gospodărite comune din judeţ.

În timpul dezbaterilor pe acest subiect, consilierul liberal Tiberiu Pinter i-a atras atenţia colegului său democrat-liberal, Alexandru Panea, că i-a pus la dispoziţie dosarul chiar în şedinţa comisiei de specialitate din care fac parte amândoi. Panea a negat acest lucru, la care Pinter i-a dat o replică ce suntem convinşi că se va auzi de acum înainte de multe ori pe coridoarele şi în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean: „Hat la tine o fost, Sanyi dragă”!

1324 vizite
Distribuie pe