Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sanitar-veterinarii nu ştiu cum să aplice legea care îi obligă pe ţărani să îşi vândă produsele ambalate
Leontina Volosciuc  - Luni, 2 Februarie 2009

Deşi legea spune clar că începând de azi producătorii care vor să vândă în pieţe lapte, brânză, carne, peşte sau ouă trebuie să le ambaleze şi să le eticheteze, potrivit normelor europene, şi să le comercializeze într-un spaţiu care să respecte regulile de igienă, Direcţia Sanitar Veterinară Satu Mare nu ştie deocamdată cum să aplice această lege.

Directorul instituţiei, Corneliu Ceică, a precizat că  deocamdată nu are cum să ceară ţăranilor să îşi aducă laptele în recipiente de sticlă şi brânza în ambalaje etichetate, când nimeni nu spune despre ce ambalaje e vorba, de unde se cumpără aceste ambalaje şi modul în care se etichetează produsele provenite din gospodăriile cetăţenilor.


Corneliu Ceică recomandă producătorilor sătmăreni să se prezinte în continuare la sediul DSV pentru a se înregistra, în prezent fiind înregistraţi peste 370 de producători.


Până în momentul în care se vor stabili modalităţile în care ţăranii îşi pot vinde produsele în pieţe, inspectorii DSV vor pune bazele pe regulile de igienă şi nu vor aplica amenzi celor care nu au laptele în sticle şi brânza în ambalaje.

Tags: tarani  piata  produse  ambalaj  
1719 vizite
Distribuie pe