Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliția Locală va extinde rețeaua de camere de supraveghere
Veronica Hodas  - Marti, 24 Februarie 2015

Directorul general al Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup, a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul instituției pe anul trecut, un bilanț destul de amplu despre care primarul Dorel Coica a afirmat că este „unul mai bogat ca și în anii trecuți”.

Începem prin a vă spune că instituția prevede 150 de posturi din care 135 funcții publice și 15 posturi pentru personal angajat pe bază de contract individual de muncă, iar la sfârșitul anului 2014 exista un deficit de 47 cadre din care patru de conducere și 43 de execuție.

În anul precedent, polițiștii locali au fost angrenați în diverse acțiuni, în urma cărora au fost aplicate 9.292 sacțiuni contravenționale, din care 4.605 au fost de Avertisment și 4.687 cu amendă în valoare de 1.380.220 lei, ceea de denotă faptul că numărul sancțiunilor contravenționale a crescut.

Polițiștii locali au desfășurat 781 de acțiuni proprii pe linie de ordine publică, pe linie de circulație rutieră, pe linie de control comercial și autorizații de funcționare, pe linie de comerț ilicit, pe linie de mediu și salubrizare etc.

În conformitate cu prevederile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, au fost desfășurate 110 acțiuni cu beneficiarii de ajutor social și persoane a căror sancțiune contravențională a fost transformată în muncă în folosul comunității sub îndrumarea cadrelor de specialitate ale acestei instituții și supravegherea polițiștilor locali ce au constat în principal în curățirea unor locații cu depozitări ilegale de deșeuri adunând 167 metri cubi de resturi menajere ce au fost ridicare și transportate în locuri autorizate.

Poliția Locală Satu Mare a fost partener în Cadrul Proiectului „Mijloace de Informare și Prevenire Asupra Abuzurilor și a Pedofiliei”.

Reprezentanți ai Poliției Locale au participat la întâlniri cu elevii și cadrele didactice din 12 Școli Gimnaziale din Municipiu Satu Mare, iar în cadrul programului „Școala Altfel”, Poliția Locală a reluat proiectul „Stop Violențelor în Școli pentru o lume mai bună!” și a primit în vizită copii de la grădinițe și școli.

În anul 2014, Poliția Locală a primit 2.296 de sesizări din care 2.158 telefonice și 138 sesizări scrise, ceea ce „ne face să credem că a crescut gradul de încredere al cetățenilor în capacitatea Poliției Locale de a le rezolva problemele cu care s-au confruntat”, a conchis directorul general, Ioan Precup.

Precup a mai menționat că datorită celor 66 de camere video de supraveghere montate în cursul anului trecut, s-au constat 468 fapte antisociale, infracțiuni, nereguli sau abateri, iar 36 de înregistrări surprise de camerele video au contribuit la soluționarea a zece infracțiuni.  „Nu în ultimul rând, sistemul de supraveghere a contribuit mult la creșterea eficienței agenților Poliției Locale prin coordonarea patrulelor și trimiterea acestora în cel mai scurt timp la locul producerii incidentelor sau faptelor.”

În anul 2015, acest sistem va fi extins cu încă 73 de camere de supraveghere, un sistem performant de comunicare și un sistem de coordonare și monitorizare prin GPS a activității polițișilor locali.

În anul 2014 Poliția Locală a realizat următoarele obiective: finalizarea implementării Sistemului de supraveghere video a municipiului Satu Mare, obiținerea unui nou sediu, dotarea instituției cu trei autoturisme noi și tehnică necesară desfășurării activității specifice, depunerea documentației finale pentru un nou proiect de finanțare europeană „Sistem informatic de automatizare și managemant al activității Poliției Locale”. Singurul obiectiv nerealizat a fost amenajarea unui Poligon de tir.

Obiectivele pe anul 2015 ale Poliției Locale sunt: organizarea unor acțiuni ferme pe toate domeniile de activitate, angajarea a 15 polițiști locali, trimiterea la cursul de formare inițială a polițiștilor locali angajați în 2014, semnarea contractului și finalizarea proiectului cu finanțare europeană „Sistem informatic de automatizare și managemant al activității Poliției Locale”, finalizarea lucrărilor la Poligonul de tir și amenajarea unui nou sediu.

1338 vizite
Distribuie pe