Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia cere milionul înapoi de la Consiliul Local Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 24 Februarie 2015

Antrenorul Tiberiu Csik şi câţiva jucători de naţionalitate maghiară (de fapt, şvabi ;)) ai clubului de fotbal Olimpia Satu Mare au intrat marţi, împreună cu preşedintele clubului, Dan Băbuţ, la conferinţa de presă susţinută de primarul Dorel Coica, pentru a-şi prezenta doleanţele în legătură cu bugetul alocat echipei lor pe acest an, după ce, la propunerea consilierilor locali ai UDMR, acesta a fost redus semnificativ faţă de cel propus iniţial.

Mai precis, este vorba despre un milion de lei, care lipseşte din suma totală de 1,3 milioane de lei cu care ar trebui să contribuie Consiliul Local la susţinerea Olimpiei în acest sezon competiţional, pe lângă o sumă similară asigurată de Consiliul Judeţean Satu Mare, conform înţelegerii din 2008, când clubul a fost reînfiinţat în această formă.

Suma solicitată a fost prevăzută în proiectul iniţial de buget, dar în baza propunerilor consilierilor UDMR, clubul de fotbal a rămas, cel puţin deocamdată, cu doar 300.000 de lei din partea Consiliului Local Satu Mare, restul banilor fiind orientaţi spre Teatrul de Nord, angajaţii de acolo având astfel asigurate salariile până la sfârşitul anului şi nu vor mai fi nevoiţi să recurgă la acţiuni de protest de genul celei din toamna trecută.

„Aşa au fost împrejurările, ştim că în momentul în care s-a dezbătut bugetul în Consiliul Local domnul primar a lipsit, fiind plecat în delegaţie, iar consilierii au votat tăierea banilor de la Olimpia pentru ca bugetul să poată să treacă şi pentru ca alte instituţii ale administraţiei locale să nu rămână fără bani, aşa cum am rămas noi. Totuşi, nu mi se pare corect ca Olimpia să fie monedă de schimb şi, dintr-un moft, în mijlocul campionatului să rămânem chiar fără bani de deplasări. De ce nu s-au tăiat bani de la Caritas sau Transurban, unde se bagă bani cu nemiluita, de ce trebuie să fim mereu noi ţapii ispăşitori?” – a întrebat preşedintele clubului, Dan Băbuţ.

Atât antrenorul Tibi Csik, cât şi jucătorii care l-au însoţit, Valter Heil, Cosmin Iuhas, Robert Villand şi Svarczkopf Istvan, au precizat că solicitările lor nu sunt îndreptate împotriva Teatrului de Nord sau altor instituţii de cultură, nici măcar împotriva UDMR, deoarece „noi reprezentăm oraşul şi judeţul, nu vreun partid sau altul, iar despre noi s-a auzit numai de bine în ţară sau oriunde am jucat”, dar au cerut membrilor Consiliului Local să ajungă la o înţelegere şi să găsească o soluţie pentru rectificarea bugetului la şedinţa ordinară ce va avea loc joi.

În caz contrar, clubul va avea un buget cel mult de supravieţuire, cu cea mai mare parte a banilor asiguraţi doar de Consiliul Judeţean şi din sponsorizări, dar asta înseamnă că vor trebui să renunţe la câţiva jucători valoroşi, cărora nu le vor putea onora contractele.

Dan Băbuţ a precizat că ar putea fi în pericol şi funcţionarea celor 11 echipe de copii şi juniori ai clubului, la care sunt legitimaţi nu mai puţin de 300 de jucători.

„Noi ne-am îndeplinit obiectivele la care ne-am angajat în fiecare sezon competiţional şi suntem singurul club din seria noastră cu echipe complete de copii şi juniori, care deja fac performanţă. Nu trebuie uitat nici că anul trecut, de exemplu, am asigurat aproape 30% din bugetului clubului prin atragerea unor sponsori, însă este evident că nu ne putem baza exclusiv pe banii acestora. Nu ştim de ce se repetă mereu aceleaşi discuţii în fiecare an la aprobarea bugetului şi de ce suntem mereu noi arătaţi cu degetul când trebuie să se taie bani de undeva. Şi nu pricep nici de ce mai vrem să modernizăm stadionul dacă, în condiţiile acestea, nu va mai fi echipă care să joace acolo?” – a încheiat Dan Băbuţ.

1290 vizite
Distribuie pe