Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Microbusele, scoase din centrul Sătmarului
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Februarie 2009

După mai multe zile de negocieri, autorităţile locale din Satu Mare au ajuns la o înţelegere cu transportatorii privaţi de persoane şi cu primarii localităţilor limitrofe municipiului-reşedinţă de judeţ în ceea ce priveşte staţiile de oprire ale microbuselor pe teritoriul oraşului.

 

Astfel, începând cu 1 martie, oprirea sau staţionarea microbuselor va fi interzisă în parcarea din faţa Catedralei Romano-Catolice, această măsură fiind valabilă şi pentru majoritatea microbuselor care opreau până acum în staţia de pe strada Cuza Vodă.

În acest fel, centrul istoric al Sătmarului este eliminat de pe ruta microbuselor care asigură transportul intrajudeţean, călătorii urmând să coboare şi să urce în alte staţii.

În acest scop, autorităţile locale amenajează o nouă staţie, destinată exclusiv microbuselor, pe strada Vasile Lucaciu, lângă Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”.

În staţia de pe Cuza Vodă vor avea acces numai microbusele care transportă navetişti din Lazuri şi Micula, dar nu vor putea să staţioneze acolo. Microbusele vor putea, totuşi, să oprească în continuare în celelalte staţii intermediare din oraş, în afara centrului istoric, pentru a permite călătorilor să coboare cât mai aproape de şcolile sau locurile lor de muncă.

Tags: statie  microbuse  transport  
2138 vizite
Distribuie pe