Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„O scrisoare pierdută”, în varianta e-mail, la Consiliul Judeţean
Florin Răchitan  - Vineri, 31 Iulie 2015

Şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Satu Mare nu ar fi adus nu ştiu ce breaking news dacă nu ar fi fost colorată de deja obişnuitele meciuri dintre Putere şi Opoziţie, care de data asta au ajuns la un nivel superior al absurdului.

În timpul şedinţei, consilierii Noului PNL au avut de comentat despre noile investiţii care se fac la Luna Şes, deplângând faptul că li s-a promis de trei ani că vor schia acolo, dar tot nu au motive să-şi pună schiurile, după care şi-au exprimat îngrijorarea că toată investiţia de acolo nu are nici un rost, deoarece au văzut ei în Austria că se închid toate staţiunile de schi aflate la altitudine mai mică de 1.500 metri.

Desigur, au uitat să precizeze promisiunile făcute de ai lor timp de zece ani, când proiectul nu li s-a părut o idee chiar atât de proastă şi nici nu au auzit de cazurile din Austria.

Noa, asta a fost numa’ încălzirea! A urmat subiectul pe care-l călăresc de luni de zile, plângându-se că nu au primit răspuns la o adresă trimisă de grupul consilierilor judeţeni ai PNL, în care solicită anumite informaţii despre modul de cheltuire a banilor publici din bugetul judeţului.

Lăsând la o parte faptul că, în calitate de consilieri judeţeni, au acces la orice informaţii îi interesează de la birourile şi serviciile de specialitate ale instituţiei de unde-şi primesc indemnizaţiile de şedinţă, ei sunt nemulţumiţi de răspunsul transmis prin presă de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care le-a amintit că fix ei au fost cei care au votat o Hotărâre prin care au instituit o taxă ce ar trebui plătită în cazul în care solicită ca acele informaţii să le fie înmânate sub formă de copii xerox. Taxă de care, bineînţeles, au uitat.

Trecând şi peste faza asta, au uitat că în adresa trimisă Consiliului Judeţean au specificat foarte clar adresa de e-mail pe care aşteaptă răspunsul. Numai că ce să vezi?! Adresa respectivă este a vechiului PNL, pe care „noii liberali” n-o mai folosesc de când s-au mutat în sediul vechiului PD-L :))))

Conformându-se indicaţiilor din adresa redactată chiar de „noii liberali”, conducerea Consiliului Judeţean le-a transmis răspunsul pe adresa de e-mail specificată. Numa’ că bineînţeles că n-au primit răspunsul, din moment ce nu mai au acces la adresa respectivă de e-mail, iar de atunci tot aşteaptă răspunsul, ca-n filmele cu proşti. De-altfel, Adrian Ştef i-a amintit consilierului liberal Adrian Cozma, avocat de profesie, că dintr-o asemenea eroare se pot pierde procese în instanţă, dacă scriu greşit adresa de e-mail pe care aşteaptă un răspuns oficial.

Şi ca să pună capac, noii liberali au convocat o conferinţă de presă imediat după şedinţa Consiliului Judeţean, în aceeaşi sală în care, la rândul ei, conducerea instituţiei programase o conferinţă de presă cu participarea vicecampioanei mondiale la spadă, sătmăreanca Simona Pop.

Înşiraţi frumos de o parte a mesei de şedinţă şi împărţindu-şi din start rolurile şi subiectele discursurilor pe care trebuiau să le rostească în conformitate cu indicaţiile pe care le-au primit de la conducerea centrală a partidului şi pe care, din greşeală, secretariatul organizaţiei judeţene le-a trimis de dimineaţă către toată presa sătmăreană (nu e prima dată când se întâmplă asta, dar nu a abuzat nimeni de această eroare de organizare internă n.r.), potenţialii candidaţi ai PNL pentru diverse funcţii la alegerile locale de anul viitor au repetat temele dezbătute în şedinţa de Consiliu Judeţean şi au abordat şi alte subiecte cu iz politic.

E adevărat, au uitat să abordeze, conform indicaţiilor de la centru, subiectul „fractura dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea afectează grav actul de guvernare” şi nu s-au băgat nici în problema Codului Fiscal, pe care propriii lor parlamentari l-au votat cu toate mâinile sus, dar acum, după ce a fost retrimis în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis, PNL consideră că este necesară „reexaminarea lui, în vederea găsirii unor soluţii sustenabile şi ireversibile (sublinierile aparţin autorilor „recomandărilor” de la centru). Iar de subiectul votului prin corespondenţă (un alt hoax cu care au fraierit diaspora după ce s-au văzut cu sacii în căruţă) au uitat cu desăvârşire. Da’ nu-i bai, se mai pot face conferinţe de presă pe temele astea până ne săturăm!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a rugat doar să găsească, eventual, un alt spaţiu în care să organizeze conferinţe de presă pentru declaraţii politice, nu neapărat în sediul administraţiei publice judeţene. Nu de alta, dar nu a fost prea multă politeţe şi respect în faptul că vicecampioana Simona Pop a fost nevoită să asculte toate balivernele declaraţiile politice până a apucat să spună şi ea câteva cuvinte.

Şi, eventual, după ce vor înainta în şedinţele de Consiliu Judeţean şi nişte propuneri concrete de proiecte de hotărâre, nu doar întrebări şi luări la rost, atunci, conform ideii fotoreporterului Ocsike, am putea să organizăm câte-o conferinţă de-asta de presă după fiecare şedinţă, astfel: îi aşezăm pe reprezentanţii fiecărui grup politic pe câte-o latură a mesei, instalăm camerele video ale televiziunilor locale în spaţiul din mijloc, iar cameramanii vor învârti aparatele în funcţie de cine ia cuvântul, ca la talk-show!

2255 vizite
Distribuie pe