Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De acum, cine sparge asfaltul va fi obligat să-l repare
Florin Răchitan  - Joi, 25 Februarie 2016

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de joi o nouă metodologie de refacere a infrastructurii domeniului public şi privat al municipiului Satu Mare, adică, mai pe româneşte, un regulament nou pentru toţi cei care sparg asfaltul atunci când execută diverse lucrări.

În proiectul propus de primarul Dorel Coica se arată că în municipiul Satu Mare se execută, în volum mare, o serie de lucrări absolut necesare bunei funcţionări şi siguranţei în exploatare a reţelelor de utilităţi publice (gaze naturale, apă potabilă, canalizare, reţele electrice).

În acelasi timp se constată şi un număr foarte mare de intervenţii pentru remedierea defecţiunilor la reţelele existente.

Toate aceste lucrări se realizează prin spargerea carosabilului, trotuarelor sau zonelor verzi, cu implicaţii majore asupra traficului şi asupra stării de salubrizare a municipiului.

Din experienţa anilor precedenţi rezultă clar că firmele executante nu se preocupă suficient de organizarea şi executarea în timp util a lucrărilor, dar mai ales de refacerea carosabilului, a trotuarului şi zonelor verzi, practic toate străzile la care s-au făcut investiţii şi intervenţii fiind după câteva luni din nou distruse.

Având în vedere aceste aspecte, se consideră necesară instituirea unor reglementări mai severe decât cele avute până în prezent, ce trebuie impuse beneficiarilor lucrărilor de reparaţii, investiţii, intervenţii, inclusiv în faza de elaborare a caietelor de sarcini şi a licitaţiei lucrărilor de către deţinătorii de reţele de utilităţi.

În acest sens se impune adoptarea unui Regulament care va reglementa modalitatea de avizare a lucrărilor de investiţii, reparaţii și a intervenţiilor la reţelele de utilităţi publice, refacerea zonelor afectate (carosabil, trotuare, zone verzi), semnalizarea lucrărilor, contravenţiile, sancţiunile și răspunderea privind nerespectarea prevederilor regulamentului.

În baza noului Regulament, orice intervenţie pe domeniul public în scopul refacerii infrastructurii rutiere şi pietonale  va fi realizată de către beneficiarul lucrării (persoană juridică sau fizică). Excepţie fac străzile aflate în garanţie post-execuţie, unde refacerea se va realiza de către executantul lucrării.

1758 vizite
Distribuie pe