Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cu chiu cu vai, da’ o mai luat şi Olimpia 5 miliarde. De Sărbători.
Florin Răchitan  - Vineri, 16 Decembrie 2016

Emoţii mari înaintea şedinţei extraordinare de vineri a Consiliului Judeţean, în care trebuia votată suplimentarea bugetului clubului de fotbal Olimpia Satu Mare cu 500.000 de lei, pentru ca, aşa cum au promis de mai multe ori oficialităţile judeţului, jucătorii să-şi primească până la Sărbători salariile şi primele restante pe mai multe luni şi multe etape jucate în campionat.

Grupul PSD nu s-a prea grăbit să intre în şedinţă, iar membrii acestuia aveau de gând chiar să nu participe, punând astfel în pericol cvorumul necesar pentru organizarea şedinţei, deoarece aveau informaţii potrivit cărora o parte a banilor ar urma să acopere datoriile facturate de un hotel din buricul târgului, unde jucătorii Olimpiei fac „cantonament” înaintea jocurilor disputate pe teren propriu (nush dacă se înţelege rostul acelor ghilimele n.r.).

Preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, a trebuit să ducă muncă de lămurire, pe hol, cu consilierii PSD, să-i convingă să intre totuşi în şedinţă şi să nu-i lase pe jucători fără bani de Sărbători.

Până la urmă se pare că Grupul PSD a acceptat un compromis, în sensul că membrii acestuia au intrat în sala de şedinţă, dar s-au abţinut la votarea principalului punct de pe ordinea de zi, în condiţiile în care erau conştienţi şi ei că, oricum, proiectul de hotărâre va trece cu voturile UDMR-iştilor şi liberalilor.

Nu înainte ca reprezentanţii tuturor partidelor, cei delegaţi de Consiliul Judeţean în Comitetul Director al clubului Olimpia, să-şi anunţe fiecare neparticiparea la vot, pe motiv de incompatibilitate, chiar dacă nu a fost cazul până acum, ceea ce a cauzat alte palpitaţii preşedintelui atotputernic al clubului Olimpia, Karda Attila. Ştiu ei ce ştiu! Dacă viitorul guvern, probabil PSD-ist, nu va „umbla” puţin la sistemul de justiţie, atunci e foarte posibil ca băetzii din Comitetul Director, în frunte cu preşedintele, să dea nişte declaraţii cu subsemnatul.

Ca de obicei în acest nou mandat, vocea Opoziţiei a fost reprezentantul ALDE, Adrian Ştef, care a cerut nişte explicaţii în legătură cu schema asta, dar până la urmă proiectul a trecut oricum, cu majoritate de voturi din partea UDMR şi PNL. Deci, vorba aia: „Să vină banii la băieţi”!!!

 

Tags: suplimentare  buget  olimpia  sarbatori  
3247 vizite
Distribuie pe