Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mall şi McDonald’s? O să fie, da’ nu chiar acuma!
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Martie 2017

Noa, degeaba toată isteria care dădea ca mâine construirea mall-ului NEPI şi a unui fast-food McDonald’s la Satu Mare, obsesia locuitorilor municipiului din ultimele decenii! Se pare că mai trebuie să curgă ceva apă pe Someş până vom putea comanda Big Mac la geamul maşinii şi până ce nu va mai trebui să mergem până la Debrecen ca să cumpărăm geacă C&A.

Flancat de reprezentanţii tuturor partidelor politice, pe care i-a adunat de la şedinţa Comisiei Juridice a Consiliului Local pentru o poză ce sugerează „unitatea”, primarul Kereskenyi Gabor a anunţat că au apărut ceva probleme de natură juridică, dar „mergem mai departe şi declarăm război tuturor celor care vor să pună beţe în roate pentru a bloca sau întârzia asemenea investiţii importante”!

În cazul mall-ului NEPI, edilul-şef suspectează că aceleaşi persoane care au mai avut tentative de a boicota vânzarea terenului de pe Drumul Careiului către fondul de investiţii sud-african se află acum în spatele unei noi tentative de blocare sau cel puţin întârziere a procedurilor (off the record: e vorba de cineva care mai deţine un mall în Satu Mare).

De data aceasta, persoane pe care primarul nu le-a nominalizat au cerut anularea în instanţă a unui titlu de proprietate emis în anul 2010 prin care un teren de 1.400 mp din zona respectivă a fost retrocedat Episcopiei Romano-Catolice, care ulterior l-a vândut societăţii NEPI.

După cum au precizat atât primarul, cât şi membrii Comisiei Juridice a Consiliului Local, este puţin probabil ca persoanele respective să aibă câştig de cauză în instanţă, însă, cunoscând ritmul în care se desfăşoară procesele în tribunalele româneşti, miza este întârzierea eliberării unei autorizaţii de construcţie, până ce investitorul se va sătura să tot aştepte şi-şi „va băga picioarele în el de mall”.

În cazul McDonald’s, primarul susţine că a primit alaltăieri o scrisoare de intenţie de la reprezentanţii companiei respective, după ce a avut mai multe întâlniri cu ei, în care au discutat despre posibilitatea deschiderii unui restaurant fast-food de tip drive-thru la Intersecţia Burdea, în locul benzinăriei OMV demolate.

Numa’ că, din „întâmplare”, fix acuma s-au găsit nişte indivizi, identificaţi de primar ca fiind „speculanţi şi samsari”, să solicite în numele „unor bătrânei de 80 de ani” repunerea lor în posesia unui teren de 1.500 mp pe care îl deţine în zonă Primăria Satu Mare. Deci alte procese, altă distracţie, alt timp pierdut.

Totuşi, primarul dă asigurări că se vor găsi soluţii juridice pentru a neutraliza acţiunile acestor indivizi şi vor fi pregătite toate condiţiile necesare, inclusiv din punct de vedere birocratic, pentru a asigura cale liberă investitorilor. Vom reveni cu amănunte în zilele următoare despre ce şi cum e jmekeria. 

Tags: mall  nepi  mcdonalds  satu mare  
4321 vizite
Distribuie pe