Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„DNA să vină să vă ia!” în Consiliul Local Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 25 Mai 2017

Nici o şedinţă de Consiliu Local fără circ! De data aceasta a fost rândul unui dezvoltator imobiliar să protesteze vehement faţă de ceea ce consideră el a fi şicanele diverselor „comitete şi comiţii” din forul de conducere al municipiului Satu Mare.

După doi ani în care i-au găsit tot felul de chichiţe birocratice, la şedinţa de joi a Consiliului Local a fost cât p-aici să-i respingă din nou un proiect ce prevede construirea a 62 de locuinţe într-o zonă rezidenţială de pe Bulevardul Lucian Blaga.

De data aceasta, motivul de care s-a legat Comisia de Urbanism a fost faptul că în proiect sunt prevăzute fose septice vidanjabile, adică „gropi cu rahat în faţa caselor” după cum s-a exprimat consilierul UDMR Tiberiu Gunthner, precum şi expirarea unora dintre autorizaţiile necesare pentru derularea proiectului (nici nu e de mirare, având în vedere că proiectul este ţinut de doi ani în stand-by).

Arhitecta responsabilă de proiect a explicat că fosele septice au fost prevăzute ca soluţie provizorie până ce locuinţele vor fi racordate la reţelele de apă şi canalizare ale municipiului Satu Mare, pretext pentru unii consilieri din partea actualei Puteri să presupună, referindu-se şi la alte proiecte similare, că în felul acesta locuitorii noilor cartiere rezidenţiale pun presiune pe administraţia locală să dezvolte infrastructura în zonele periferice ale oraşului, iar pentru cele din Centru nu mai rămân bani în buget.

A urmat un schimb dur de replici între reprezentantul firmei imobiliare, Grigore Ghere, şi preşedintele de şedinţă Romeo Pop, care i-a pus în vedere că ar putea să dispună evacuarea acestuia din sală.

Nu a fost nevoie, deoarece Grigore Ghere a părăsit de bunăvoie sala de şedinţe, nu înainte de a-i anunţa pe consilieri că va sesiza organele abilitate, inclusiv Direcţia Naţională Anticorupţie, deoarece consideră că este supus unui şantaj din partea autorităţilor locale şi abia aşteaptă să se întâlnească în instanţă.

Până la urmă, consilierii au votat o nouă amânare a proiectului, solicitând lămuriri suplimentare de la iniţiatorii acestuia. Dacă nu va veni până atunci DNA să-i ia! ;))

Tags: scandal  dna  consiliu  local  
4098 vizite
Distribuie pe