Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria a ajuns la fundu’ sacului… Dăm premiu o ladă de bere!
Florin Răchitan  - Miercuri, 3 Iunie 2009

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, o veste deloc liniştitoare pentru sătmăreni: se pare că nici municipalitatea şi nici conducerea judeţului nu mai au fonduri suficiente pentru întreţinerea tuturor instituţiilor subordonate până la sfârşitul anului.

 

Edilul-şef  a declarat că s-a consultat, într-o primă fază, cu membrii grupurilor UDMR din Consiliului Local şi Consiliul Judeţean şi au ajuns la concluzia că viitorul instituţiilor publice este…în ceaţă.

Urmează să mai aibă asemenea consultări şi cu membrii celorlalte grupuri politice din forurile de conducere ale oraşului şi judeţului, pentru a găsi împreună soluţii de supravieţuire în acest an.

 

Concret, municipalitatea ar mai avea nevoie de aproximativ 80 miliarde lei vechi pentru a termina cu bine acest an, dar Iuliu Ilyes nu ştie deocamdată de unde să adune aceşti bani.

El a anunţat că angajaţii instituţiilor publice subordonate Primăriei trebuie să se aştepte la „reorganizări şi comasări” ale instituţiilor, ceea ce nu se va putea face, bineînţeles, fără disponibilizări de personal.

 

De asemenea, au fost deja demarate negocieri cu conducerea Consiliului Judeţean pentru suportarea în comun a cheltuielilor la unele instituţii publice, în special la cele din domeniul culturii.

 

Aşadar, Primăria trebuie să scoată din piatră seacă 80 miliarde lei vechi şi suntem convinşi că va reuşi să redirecţioneze această sumă de la alte capitole bugetare, dar întrebarea este: pe ce se va cheltui grosul acestor bani?

 

Punem la bătaie o ladă de bere ca premiu pentru cititorul care va ghici priorităţile bugetare ale municipalităţii sătmărene pe următoarea perioadă.

Înscrieţi-vă cu nickname şi adresă de e-mail (care nu va fi făcută publică), folosind modulul de comment-uri de mai jos, şi scrieţi-vă presimţirile în legătură cu destinaţia principală a acestor bani.

Premiul îl vom oferi după următoarea rectificare bugetară. Ia să vedem, cine ghiceşte?!

Tags: primarie  buget  bani  
1844 vizite
Distribuie pe