Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Soclul statuii lui Vasile Lucaciu, neglijat în Anul Centenarului
Florin Răchitan  - Joi, 23 August 2018

Consilierul județean Adrian Cozma atrage atenția asupra unui alt aspect al neglijenței administrației locale, căreia i-a căzut victimă, din nou, statuia lui Vasile Lucaciu din parcul central al municipiului Satu Mare.

Soclul statuii așteaptă sărbătoarea Centenarului Unirii cu o cifră lipsă la anii care indică nașterea și decesul memorandistului sătmărean care a fost unul dintre principalii artizani ai Marii Uniri. Iar situația se pare că nu e de azi sau de ieri, ci a fost semnalată de câteva luni, fără rezultat.

Imaginea bună a unui oraș se realizează greu și se poate strica ușor. Detaliile sunt importante, fie că vorbim de spații publice, clădiri, trotuare. 
Sigur că la prima vedere nu e cel mai important lucru faptul că literele sau cifrele sunt căzute la monumentul dedicat lui Vasile Lucaciu, dar are și asta importanța ei. Mai mult, atât e de mic detaliul, încât problema se poate rezolva imediat. Faptul că arată așa după o lună de zile sau două, arată și o lipsă de respect. Oricum sper să nu ne prindă 1 Decembrie așa!”
– scrie Adrian Cozma într-o postare pe Facebook.

Reamintim că tot el a semnalat și lipsa iluminatului în jurul statuii lui Vasile Lucaciu, în comparație cu cel al recent inauguratei statui a lui Szechenyi Istvan câțiva metri mai încolo. Atunci problema a fost remediată în timp record, practic a doua zi, grofii susținând că fix atunci încheiaseră procedurile de achiziție a echipamentului de iluminat.

Tags: soclu  statuie  lucaciu  
2065 vizite
Distribuie pe