Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania ”Informare acasă, siguranță în lume” lansată la Colegiul Național ”Ioan Slavici”
Florin Răchitan  - Miercuri, 10 Aprilie 2019

La Colegiul Național ”Ioan Slavici” din Satu Mare a avut loc miercuri lansarea celei de-a doua ediții a campaniei naționale „Informare Acasă, siguranță în lume”!

La eveniment a fost prezentă inițiatoarea acestei campanii, secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Lilla Debelka, alături de deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, prefectul Darius Filip și reprezentanții instituțiilor județene implicate, în fața unei săli pline cu elevi.

Prin campania aceasta, Guvernul României își propune să îi încurajeze pe cei care vor să plece din țară – indiferent de motivul plecării, la muncă, la studii, în vacanță sau în concediu - să se informeze în prealabil. Un om informat este un om mai puțin expus riscurilor, își cunoaște drepturile, află regulile din țările de destinație.

În același timp, această campanie de informare este dedicată și stimulării procesului de reîntoarcere acasă și informării cu privire la oportunitățile de reinserție socio-profesională a celor care se întorc. Indiferent de sensul în care privim lucrurile, este important ca românii să știe ce drepturi și ce responsabilități au și ce trebuie să facă atunci când drepturile lor sunt încălcate.

Campania va parcurge toate județele țării, intenția fiind de a o extinde și în  Republica Moldova.

”Felicit MRP și instituțiile partenere în acest proiect. Mă refer la ministerele Educației, Muncii și Justiției Sociale, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Justiției, Fondurilor Europene, pentru Mediul de Afaceri, Tineretului și Sportului. De asemenea, printre parteneri se află și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane. Reprezentanții din teritoriu ai acestor instituții au participat la evenimentul nostru și le mulțumesc” – a declarat Ioana Bran.

Tags: campanie  informare  liceu  slavici  
1081 vizite
Distribuie pe