Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lacurile din Berindan transformate în paradis turistic prin proiectul ”Coridor Verde fără Frontiere”
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 18 August 2021

Prefectul Altfatter Tamás si subprefectul Radu Bud au participat la evenimentul de inaugurare a Centrului de informare și documentare realizat în cadrul proiectului ”Coridor Verde fără Frontiere”.

Proiectul finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, are o valoare de peste 5.000.000 lei și va consta în reintroducerea în circuitul de agrement și turism a zonei lacurilor de la Berindan – Odoreu, formate pe cursul vechi al râului Someș. Odată cu renaturalizarea zonei, cele aproape 33 de hectare vor deveni extrem de atractive pentru întregul județ, fiind o destinație ideală pentru pescuit, plimbări, ciclism, birdwatching și multe alte posibilități de petrecere a timpului liber.

Aceștia au subliniat în intervențiile avute importanța implementării acestui proiect pentru comunitatea locală și pentru conservarea biodiversității, felicitând partenerii pentru idee și colaborare în implementare, pentru calitatea lucrărilor și modul în care sunt integrate în elementele naturale.

Prefectul Altfatter Tamas subliniază importanța accesării fondurilor europene ca instrument la îndemâna autorităților pentru asigurarea dezvoltării infrastructurii și a serviciilor. Din păcate, și în acest moment avem în județul Satu Mare primării care nu au accesat proiecte europene. Îndeamnă primarii să identifice și surse de finanțare europeană pentru dezvoltarea continuă și durabilă a comunităților locale.

Tags: lacuri  berindan  coridor  verde  
2518 vizite
Distribuie pe