Locale Altele
Duminica, 27 Octombrie 2024
Dum, 27 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
După mai mult de 13 ani de construcție ”în ritm ardelenesc”, noul sediu al Prefecturii Satu Mare a fost inaugurat de ministrul Lucian Bode
Florin Răchitan  - Vineri, 28 Ianuarie 2022

Politicienii și șefii de instituții s-au bulucit vineri la inaugurarea noului sediu al Prefecturii Satu Mare, eveniment la care a fost prezent și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

El a participat la o scurtă ceremonie în sala de ședințe clădirii de pe strada Al. I. Cuza, în cadrul căreia subprefectul Radu Bud a prezentat o scurtă istorie a proiectului început încă în anul 2007, când el era prefect al județului Satu Mare și a avut inițiativa de a prelua clădirea lăsată în paragină de mai bine de un deceniu în imediata vecinătate a sediului Inspectoratului Județean de Poliție, cu scopul de a muta acolo atât birourile Prefecturii, împrăștiate pe mai multe etaje ale Palatului Administrativ, cât și ghișeele serviciilor de pașapoarte, apostile, permise și înmatriculări auto.

Prima licitație pentru lucrările efective de construcție a fost organizată la sfârșitul anului 2008, dar la scurt timp după aceea a început criza financiară mondială, astfel că întregul proiect a fost amânat până în 2015, când, în timpul mandatului de prefect al lui Eugeniu Avram, s-a organizat o nouă licitație, apoi lucrările au fost reluate în 2017, pentru ca în următorii ani să se desfășoare ”în ritm ardelenesc”, din cauza lipsei de fonduri, până ce pandemia din 2020 a închis temporar șantierul.

Până la urmă, odată cu instalarea în funcția de ministru a deputatului Lucian Bode din județul vecin Sălaj, anul trecut s-au găsit și banii necesari pentru finalizarea construcției, valoarea totală a investiției ridicându-se la 15 milioane de lei, adică vreo 3 milioane de euro.

”Îmi place să revin la Satu Mare atunci când știu că promisiunile sunt respectate, iar obiectivele au fost atinse. Sătmărenii au acum la dispoziție un adevărat hub de servicii comunitare integrate, într-un spațiu modern ce constituie un model pentru instituțiile publice din toată țara” – a declarat ministrul Lucian Bode în discursul prin care și-a felicitat colegii pentru această realizare.

1763 vizite
Distribuie pe