Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierii locali liberali au prezentat principalele proiecte la care și-au adus contribuția în Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 11 Februarie 2022

Dacă-i musai, cu plăcere, fiind parteneri în coaliția aflată la conducerea municipiului Satu Mare, consilierii locali liberali au prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, principalele proiecte la care și-au adus contribuția atât în anul 2021, cât și în cele programate pentru acest an și cuprinse în bugetul pe care tocmai l-au votat în ședința de joi.

Liderul lor de grup, Victor Ioan Cernea, a descris bugetul pe anul 2022 ca fiind ”ambițios” și echilibrat, cu alocări subtanțiale de fonduri pe partea de investiții, despre care colegii săi, viceprimarii Gheorghe Stan și Adelin Ghiarfaș, au prezentat mai multe detalii, enumerând principalele proiecte aflate în lucru.

Astfel, în domeniul infrastructurii, proiectele ”cu amprentă liberală” sunt extinderea parcului industrial, modernizarea rețelei de iluminat public în cartierele Carpați și Micro 17, precum și instalarea rețelei de apă și canalizare în Sătmărel.

Investiții importante se vor face și în rețeaua școlară, după cum urmează: construirea a două creșe noi, modernizarea clădirii Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, construirea unui corp nou de clădire la Școala ”Rakoczi Ferenc”, extinderea cu construcții modulare a Școlii ”Grigore Moisil”, reabilitarea fostului internat de fete din curtea Colegiului Național ”Ioan Slavici”, reabilitarea unei clădiri de pe str. Crișan ce va fi inclusă  în rețeaua școlară, continuarea lucrărilor de modernizare la Școala ”Constantin Brâncoveanu”, precum și reabilitarea termică a clădirilor Liceului Ortodox ”Nicolae Steinhardt” și a Colegiului Național ”Doamna Stanca”.

1439 vizite
Distribuie pe