Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Orban Viktor a inspectat azi noapte Vama Petea – Csengersima și a promis suplimentarea personalului de control
Florin Răchitan  - Joi, 17 Martie 2022

Premierul Ungariei, Orban Viktor, face un turneu de trei zile la granița de Est a țării pentru a verifica personal situația de la punctele de trecere a frontierei în condițiile în care pentru săptămâna viitoare se așteaptă un nou val mare de refugiați ucraineni.

În noaptea de miercuri spre joi a ajuns și la Vama Petea – Csengersima, unde a constatat că procesul de tranzit se desfășoară în condiții relativ normale, trecerea coloanelor de mașini realizându-se pe șase benzi simultan, dar a promis suplimentarea personalului de control pentru a evita sincopele înregistrate în ultimele săptămâni.

Cu ocazia vizitei premierului, în partea maghiară a punctului vamal a apărut și o tarabă a Crucii Roșii din țara vecină, după ce grosul ajutorului acordat refugiaților în ultimele 20 de zile a fost asumat de organizația similară românească și voluntarii sătmăreni.

Potrivit raportării zilnice a Poliției de Frontieră Române, în ultimele 24 de ore s-a constatat o ușoară scădere a traficului prin Vama Petea, însă în același timp a crescut semnificativ numărul ucrainenilor care au intrat în țară prin Vama Halmeu (340 persoane, în creștere cu 75% față de ziua precedentă).  




1227 vizite
Distribuie pe