Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Încă un an fără ștrandul public sătmărean. Un consilier local vorbește despre ”mașinațiuni imobiliare”
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Iunie 2022

Consilierul local liberal Victor Cernea readuce în atenția opiniei publice sătmărene problema ștrandului municipal, care rămâne nedeschis și în acest an și sunt slabe șanse să se redeschidă în viitorul apropiat.

Reamintind de tragedia recentă, când un copil s-a înecat în Someș, și de faptul că se apropie vacanța școlară, în care tot mai mulți copii și-ar dori să se răcorească și să se joace în apă, în siguranță, Victor Cernea întreabă conducerea Primăriei Satu Mare când are de gând să redea ștrandul sătmărenilor, în condițiile în care acesta este un bun public?

”Anunț că, în calitatea mea de consilier local, voi monitoriza și voi sprijini toate demersurile administrației locale pentru redeschiderea ștrandului, fără să particip, însă, la mașinațiunile imobiliare ce pun în pericol redeschiderea ștrandului. De altfel, cred că toți sătmărenii așteaptă redeschiderea ștrandului, iar conducerea Primăriei trebuie în cel mai scurt timp să rezolve această problemă mult prea uitată” – a declarat Victor Cernea.

Prin ”mașinațiuni imobiliare” s-a referit, probabil, la situația complicată a unui teren aflat fix în mijlocul ștrandului și care a fost retrocedat proprietarilor în drept cu mult timp după ce ștrandul a fost concesionat pe 50 de ani firmei Beny Alex a omului de afaceri negreștean Vasile Țânțaș, cam în aceeași perioadă în care s-a făcut și ”manevra” cu Hotelul Dacia.

Între timp, oșenii apucaseră să facă niște investiții, iar ștrandul chiar a funcționat câțiva ani, dar din cauza complicațiilor juridice, peste care s-a suprapus și pandemia Covid, ștrandul a rămas închis în ultimii ani, iar Consiliul Local a reziliat contractul de concesiune.

Firma Beny Alex a dat în judecată Primăria Satu Mare, solicitând despăgubiri, a și câștigat în prima instanță, apoi a pierdut la apel, dar între timp a intrat și în insolvență, astfel că șansele de a executa silit firma și a redeschide ștrandul, cel puțin în acest an, sunt aproape nule.

1676 vizite
Distribuie pe