Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: Lipsa Planului Urbanistic General al municipiului Satu Mare întârzie despăgubirile pentru proprietarii terenurilor de pe șoseaua de centură
Florin Răchitan  - Miercuri, 6 Iulie 2022

Așteptata inaugurare oficială a șoselei de centură a municipiului Satu Mare, la care câțiva proprietari de terenuri expropriate au anunțat că vor fi prezenți pentru a-și exprima nemulțumirea în legătură cu faptul că nici până în ziua de azi nu au primit despăgubiri, readuce în actualitate problema Planului Urbanistic General pe care autoritățile locale o tot lălăie de aproape 15 ani.

Teoretic, PUG-ul Sătmarului se află în lucru la o firmă specializată, dar autoritățile locale nu par să o zorească foarte tare, iar gurile rele spun că nu degeaba, fiindcă în acest moment oricine dorește să construiască orice la Satu Mare are nevoie de un așa-numit Plan Urbanistic Zonal, elaborat de o comisie a Primăriei și aprobat de Consiliul Local, ceea ce poate să ridice suspiciuni de corupție.

În condițiile în care grofii dau vina pe Guvern pentru întârzierea plății despăgubirilor de pe traseul șoselei de centură, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, face precizările necesare:

”Dacă Municipiul Satu Mare ar fi avut Plan Urbanistic General-PUG și ar fi existat planuri parcelare actualizate pentru extravilan, situația despăgubirilor la aceasta oră ar fi fost rezolvată în mare parte. Aici e cheia întregii probleme. Există o procedură, iar municipalitatea trebuie să o urmeze. Sper ca în cel mai scurt timp să se finalizeze documentația necesară, iar foștii proprietari să-și încaseze sumele care li se cuvin!” – a declarat Adrian Cozma.

1144 vizite
Distribuie pe