Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comisia sosită de la București pentru deblocarea drumului spre Sătmărel: s-a rezolvat, nu se poate!
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Iulie 2022

Abia au încăput la masă reprezentanții comisiei speciale trimise de la București de însuși ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să găsească o soluție pentru problema locuitorilor din Balta Blondă și Sătmărel, izolați, practic, de restul orașului de când au fost instalate bariere de beton la trecerea peste calea ferată de la capătul Bulevardului Cloșca imediat după inaugurarea oficială a șoselei de centură a municipiului Satu Mare.

Ca să fie grămada completă, s-au înghesuit la poză și tot felul de oficialități locale și județene, care până acum aruncau responsabilitatea de la unii la alții, argumentând, de exemplu, că Primăria nu are nici o treabă cu blocarea unui drum care face legătura între două cartiere ale orașului :))))))

Noa, acuma au găsit pe altcineva pe care să arunce, împreună, responsabilitatea: CFR :))))))) Care, bineînțeles, trebuie să dea tot felul de avize și autorizații, că nu merge așa, de la o zi la alta. Cam așa cum dă de zeci de ani de zile pentru realizarea unui pasaj de trecere peste calea ferată între Drumul Botizului și Calea Traian :))))))

Cuiul lui Pepelea în problema de la Balta Blondă și Sătmărel nu este neapărat ocolul pe care trebuie să-l facă locuitorii de acolo pe drumul de centură pentru a ajunge în oraș, ci tocmai faptul că, practic, li s-a tăiat complet accesul pietonal și cel al bicicliștilor, în condițiile în care pe șoseaua de centură se poate circula doar cu mașina. În traducere pentru autoritățile statului român: oamenilor li s-a îngrădit dreptul la libera circulație, o chestie pedepsită de lege!

E ca și cum un Dorel oarecare ar pune un șorompou la capătul uliței din câmpul de lângă casa lui, de-aia că-l deranjează tractoarele și ștrafurile care trec pe acolo. A doua zi dimineața s-ar trezi cu milițienii în casă, cu cătușele pregătite. Noa, ăștia pe care-i vedeți în poze ce ar păți?

Momentul care a reflectat cel mai bine absurdul situației în timpul protestelor din această săptămâna a fost cel în care grupul de protestatari a plecat spre casă, pe jos, direct pe șoseaua de centură, între mașini, fiindcă nu aveau pe unde altundeva să meargă, iar polițistul se uita la ei cu fața consternată și nu știa ce să facă, fiindcă, potrivit legii, ar fi trebuit să împartă amenzi :)))))))

Acum, locuitorii din cele două cartiere izolate ale Sătmarului sunt nevoiți să treacă tot peste calea ferată de la capătul Bulevardului Cloșca, pe jos, cu bicicletele sau, de exemplu, în cărucioarele cu rotile pentru copii sau persoane cu dizabilități. Doar că acum trec printre barierele de beton și, teoretic, ar trebui să fie amendați pentru asta.

La finalul întâlnirii de azi dimineață de la Prefectură, șeful comisiei trimise de la București le-a explicat reprezentanților locuitorilor din Balta Blondă și Sătmărel că nu poate oferi acum soluții și nu poate face promisiuni, dar că ”se vede luminița de la capătul tunelului”.

După care, toată funcționărimea din poze s-a deplasat la blocajul de la calea ferată, unde se pare că e scandal. Vom reveni!

2399 vizite
Distribuie pe