Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Secretarul de stat Gheorghe Cârciu în mijlocul românilor din Chicago
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni  - Luni, 28 Noiembrie 2022

Prima parte a vizitei secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, sătmăreanul Gheorghe Cârciu, în Statele Unite ale Americii, din această perioadă, a debutat cu participarea delegației DRP la liturghia duminicală la Mitropolia Română Ortodoxă a celor două Americi, la Catedrala Sfinții Constantin și Elena, cu participarea IPS Nicolae.

Secretarul de stat și-a exprimat bucuria și recunoștința, totodată, pentru faptul că românii din Chicago sunt în continuare profund atașati de valorile românești și a reiterat sprijinul DRP acordat credincioșilor români din aceste comunități în demersul comun de a păstra identitatea noastră spirituală.

De asemenea, secretarul de stat a discutat și cu reprezentanți ai Asociației Illinois Romanian American Community, care a primit finanțare nerambursabilă din partea DRP anul acesta.

Ceremonia a fost urmată de un concert de colinde susținut de corul bărbătesc din Finteușu Mare (Maramureș).

Ulterior, delegația DRP a avut întrevederi cu reprezentanții Romanian American Network Inc/Romanian Heritage Center și ai revistei Tribuna Românească din Chicago.

Principalele teme de discuție s-au orientat spre proiectele și prioritățile DRP din acest an precum și pe implementarea unor noi proiecte în vederea păstrării identității culturale, spirituale și lingvistice a românilor de pretutindeni.

1191 vizite
Distribuie pe