Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierii PNL s-au opus, dar taxele pentru piața din Carei tot cresc cu 20%
Florin Răchitan  - Joi, 29 Decembrie 2022

Ședință tensionată azi la Consiliul Local Carei, unde pe ordinea de zi era un proiect de hotărâre privind majorarea cu 20% a taxelor pe care le vor plăti chiriașii către societatea Piețe-Parcări SRL subordonată Primăriei Carei începând cu 1 ianuarie 2023.

În sala de ședințe au apărut și chiriașe ale unor clădiri din piață, care au reclamat faptul că, deși vânzările au scăzut simțitor în acest an, pe fondul inflației și al problemelor generale din economia românească, vor fi obligate să plătească taxe majorate pe spații care nu le aparțin, fiind în proprietatea publică a municipiului Carei, astfel că nici nu pot să facă investiții pentru modernizarea sau dezvoltarea acestora și nici nu au șanse să le cumpere, în conformitate cu legislația actuală.

Ele au fost ascultate, dar... cam cu atâta au rămas. Consiliul Local Carei fiind dominat autoritar de UDMR, proiectul privind majorarea taxelor a trecut ca prin brânză, singurii care au votat împotrivă fiind cei doi consilieri PNL, în timp ce consiliera PSD s-a abținut.

Consilierii PNL Carei au motivat că nu se justifică această mărire de preț, deoarece nu s-au făcut investiții recente în infrastructura pieței în care își desfășoară activitatea producătorii locali și, mai mult, aceste creșteri ar descuraja producătorii locali să-și vândă produsele acolo. Degeaba.

1343 vizite
Distribuie pe