Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Haos brutal la Spitalul Județean Satu Mare, copil de șase ani ținut cinci ore la Urgențe, instituțiile dau vina unele pe altele
Florin Răchitan  - Vineri, 30 Decembrie 2022

În ultima ședință din acest an a Consiliului Județean, liberalul Dorin Bartok-Gurzău a ridicat problema sensibilă a situației de la Spitalul Județean, aflat în subordinea forului de conducere al județului Satu Mare, care s-a remarcat în ultima vreme atât cu locurile fruntașe din statisticile naționale în ceea ce privește mortalitatea infantilă, cât și cu cazurile înfiorătoare de la Unitatea de Primiri Urgențe, relatate în presa locală în anul care tocmai se termină.

Dorin Bartok-Gurzău a făcut referire la cazul medicului Raul Pop, care a mai fost dat afară anterior, dar, în urma unei sentințe judecătorești, a fost repus în funcție tot în cadrul Unității de Primiri Urgențe, unde s-a remarcat recent prin atitudinea sfidătoare la adresa pacienților.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a afirmat că procedura de destituire din funcție a medicului respectiv a fost demarată din nou și că cei care pot interveni în această speță sunt reprezentanții Colegiului Medicilor, în colaborare cu cei de la Direcția de Sănătate Publică, el susținând că, practic, conducerea județului și Consiliul de Administrație al Spitalului, unde au fost numiți politic, pe bani mulți, tot felul de loaze ale grofilor, nu ar avea atribuții în acest sens.

”Unitatea de Primiri Urgențe este o entitate de sine stătătoare în interiorul Spitalului Județean Satu Mare. Nici măcar eu sau directorul spitalului nu putem face mare lucru. O responsabilitate în acest caz o are Colegiul Medicilor, aici trebuie insistat. În colaborarea cu Direcția de Sănătate Publică, care monitorizează activitatea medicilor. Noi avem doar competențe limitate, administrative” - a mai spus Pataki.

Reamintim că fosta directoare a Spitalului Județean, Marcela Papici, a fost demisă imediat după venirea grofilor la putere în urma unui scandal asemănător din care a rezultat decesul unui pacient care a trecut în ziua anterioară prin Unitatea de Primiri Urgențe și a fost lăsat acasă. Atunci directorul a fost de vină. Acum nu.




2028 vizite
Distribuie pe